Home Vesti Heroj iz Užica spasao mališana (3) iz nabujale Đetinje: Da je uradio...

Heroj iz Užica spasao mališana (3) iz nabujale Đetinje: Da je uradio ono što radi svaki dan ne bi ni čuo stravičan krik majke

3094
0

Ognjen Damljanović, maturant Ekonomske škole iz Užica, spasao je trogodišnje dete iz nabujale Đetinje u centru grada posle stravičnog krika bespomoćne majke samo zahvaljujući tome što tada nije uradio nešto što obično radi svakog dana.

Događaj sa umalo kobnim ishodom zbio se u subotu popodne ispod brane užičkog kupališta Plaža. Jedna Užičanka šetala se kroz parkić pored reke i dozvolila sinu da sam priđe vodi. Par desetina metara dalje Ognjen je u to vreme vežbao na spravama.
– Završio sam trening i počeo da se pakujem da krenem kući. Stavio sam slušalice na uši i pustio muziku, ali uopšte ne tako glasno kao što uglavnom radim. Jasno sam čuo krik žene i odmah skinuo slušalice – kaže junak iz Užica.

Zvali su ga Majka Srbija: Industrijalac koji se živ vratio iz pakla Albanije, izlio i poklonio mnoga crkvena zvona, pomagao fudbalere BSK, a radnici ga spasili streljanja

Ispostavilo se da je dete upalo u Đetinju i da ga je voda odvukla pet metara od obale.
– Izuzev jednog prolaznika sa malim detetom, nije bilo nikoga ko bi mogao da spase dečaka koga su kovitlali talasi i nosili ga ka brzacima. Bacio sam ranac i mobilni telefon i krenuo u reku. U ušima mi se mešalo panično dozivanje majke “maši rukama, pomozite” i glas starijih prolaznika koji su mi dovikivali “skači, skači”. Bacio sam se u odelu u reku, a Đetinja koju na tom mestu leti možeš maltene da pregaziš, bila mi je preko glave. Doplivao sam do dečaka koji je zbunjeno mahao rukama pokušavajući da ne potone, a iz koje je izašao kao heroj – priseća se sagovornik “Blica”.

Ognjen je dečaka dovukao do obale i dodao ga majci. Dete je, kaže, tek tada briznulo u plač.
– Dečak koga sam spasao i majka su odmah otišli, tako da ih nisam ni upoznao. Ceo dan mi se juče vrtelo u glavi šta bi se desilo da sam pojačao muziku kao što sam navikao – rezonuje Damljanović.

Majstore, ruke ti se pozlatile: Sagradio crkvu od žive ograde (VIDEO)

Još jedna srećna okolnost bila je na strani mališana – njegov spasilac ima kakvo takvo iskustvo u reci kad plivanju vreme i mesto nije.
– Plivao sam jednom za časni krst u Užicu i to u ime Srpsko–ruskog kluba čiji sam član. Uvek su me fascinirali Rusi koje sam gledao kako se kupaju u hladnoj vodi – kaže hrabri mladić.

(Izvor: Blic)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Putinu u čast: 300 automobila kreiralo portret predsednika Rusije
NAREDNA VESTBivši pripadnik srpske žandarmerije policajac meseca u Severnoj Karolini: U Srbiji 36 godina živeo kao podstanar, a u Americi za 14 dana imao neverovatnih 13 hapšenja