Home Običaji Malo ko zna da su i oni pravoslavci: Holivudske zvezde koje su...

Malo ko zna da su i oni pravoslavci: Holivudske zvezde koje su proslavile Božić 7. januara

1636
0

Mnogi će se iznenaditi

Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju. Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.
“Kada odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da rešite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci”, rekao je svojevremeno Henks.

I got a new car! Hanx

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera – ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan pravi gozbu krajem prve nedelje januara meseca. Iako je rođena u Los Anđelesu, ona i njene rođene sestre Kloi i Kortni su poreklom Jermenke, zbog čega je prošle godine na svom Twitter profilu svim pravoslavcima i čestitala Božić.

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, tako da je bilo za očekivati da će se tradicija nastavi.

Dženifer Aniston, koja se proslavila ulogom Rejčel u hit sitkomu “Prijatelji”, nasledila je pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega glumica i slavi pravoslavni Božić. Osim toga, poznato je i da Dženifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Frontmen grupe Depech Mode, Dejv Gan, takođe je od supruge grčkog porekla, Dženifer Skilaz, preuzeo pravoslavnu veru.

(Foto: pixabay)

PRETHODNA VESTNajlepše SMS poruke za Božić: Dobri dome, Božić stiže, dragom Bogu da smo bliže
NAREDNA VESTSveti Stefan je prva slava na početku svake godine: Na ovaj dan obavezno prvo ovo iznesite iz kuće radi podsticanja roda i napretka!