Home Vesti Mislite da vam je dete budući Ajnštajn: Ako ispunjava ovih 6 uslova,...

Mislite da vam je dete budući Ajnštajn: Ako ispunjava ovih 6 uslova, onda ima potencijala

1666
0
Do 5 godine kao da je kralj, do desete kao da je rob: Naučite da vaspitavate decu na tibetanski način
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ovo je lista najpopularnijih muških imena u Srbiji u poslednjih 50 godina i njihova značenja

Mnogi ponosni roditelji smatraju da njihovo dete napreduje brže, da je pametnije ili nadarenije od ostale dece

Međutim, većina dece su genijalci i budući dobitnici Nobelove nagrade jedino u očima svojih roditelja.

Ali, naravno, uvek postoje izuzeci, odnosno, zaista nadprosečno nadarena i inteligentna deca, a evo i znakova koji ukazuju na to:

Šest znakova pokazuju da je vaše dete genije

1. Dete jako rano zna da čita

Da li je vaše dete počelo da čita još sa četiri godine? Deca koju zanimaju knjige već u ranom detinjstvu, po pravilu imaju viši koeficijent inteligencije (IQ).

Većina dece počinje da čita oko šeste godine života.

2. Dete je muzikalno

Svejedno radi li se o gitari, violini, flauti, bubnjevima ili jednostavno sklonosti ka pevanju – dete koje pokazuje sklonost ka muzici obično je vrlo inteligentno.

3. Ima dobro pamćenje

Vaše dete sve upamti i priča o stvarima koje su se dogodile pre nekoliko nedelja ili meseci? To je dobro! Znači da ima dobro sećanje – i visoki IQ.

4. Znatiželjno je

Prema časopisu “Harvard Business Review” radoznalost je takođe važna kao i inteligencija. Deca koja puno pitaju žele po pravilu mnogo da nauče te često imaju viši IQ od druge dece.

5. Ima smisla za humor

Vaše  dete stalno smišlja neke šale? Ako vam to ide ponekad na živce – smiri se i pisti ga da se zeza. Mensa tvrdi da je dobra porcija humora znak za visoki IQ.

6. Rado razgovara – pa i sa odraslima

Vaše dete se ne gasi,  pa rado priča čak i s odraslim osobama? To je dobro. To je takođe jedan od znakova visoke inteligencije.

Još nešto: ako dete nema ni jednu (ili tek neku) od tih karakteristika, nemojte biti tužni. Još uvek može postati genij!

(Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 15. OKTOBAR 2018. GODINE: Rakovi nepotrebno se zapetljavate u različite situacije, Vage odredite precizne ciljeve i sačuvajte pozitivnu orijentaciju
NAREDNA VESTParola “Bolje rat, nego pakt” ima dublje značenje: Evo kako je savezništvo sa Britancima iz Prvog svetskog rata “oteralo” Srbe od Hitlera 1941. godine