Home Vesti Moju Nađu (2) pustili da umre, a za narkomana Darka Lazića sve...

Moju Nađu (2) pustili da umre, a za narkomana Darka Lazića sve ima i sve može: Status koji je s pravom uzburkao Srbiju!

2693
0
Moju Nađu (2) pustili da umre, a za narkomana Darka Lazića sve ima i sve može: Status koji je s pravom uzburkao Srbiju!
Moju Nađu (2) pustili da umre, a za narkomana Darka Lazića sve ima i sve može: Status koji je s pravom uzburkao Srbiju!

Koliko sam ih puta samo preklinjala da mi kažu da li mi je dete živo, a kod Lazića dolaze svi živi, pa i novinari. Država treba da se stidi! – potreseno kaže Petrovićeva

Da sam imala novca ili bila slavna kao Darko Lazić, možda bi lekari toliko trčali, sazivali konzilijume i dovodili stručnjake za moje dete i možda bi ona i danas bila živa. Nađa je umirala, a ja sam mogla da je posetim najviše dva puta dnevno i ništa nisam mogla da uradim. Je l’ njegov život bitniji samo zato što je poznat?

Ovako za Kurir priča Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe Petrović (2), koja je preminula u aprilu ove godine nakon što je zaražena morbilama jer su je lekari u KC Kragujevac smestili u istu sobu s obolelim detetom, iako se znalo da devojčica zbog svoje autoimune bolesti ne sme da primi MMR vakcinu!

Slučaj pevača Darka Lazića, koji je pre dve nedelje doživeo tešku saobraćajnu nesreću kada je sleteo sa puta i trenutno se nalazi na lečenju u KBC Zemun, u Dragani je probudio bolna sećanja.

– Kako to da Darko Lazić ima posete na intenzivnoj nezi 10 puta dnevno? Kada su Nađu smestili na intenzivnu negu na Institutu za majku i dete, prvih nekoliko dana sam je gledala samo kroz staklo i razumela sam tad to, mogla sam morbilama da zarazim drugu decu… Dozvoljavali su mi posete jednom dnevno od 12 do 13 časova, a ako ne dođete u to vreme, onda možete da pozovete telefonom i samo pitate kako je. Ako zovete van tog vremena, neće vam ništa reći! Koliko sam ih puta samo preklinjala da mi kažu da li mi je dete živo, a kod Lazića dolaze svi živi, pa i novinari. Država treba da se stidi! – potreseno kaže Petrovićeva za Kurir.

Dodaje da joj je, kad je njena ćerka umirala, bilo dozvoljeno da je poseti samo dva puta dnevno, dok je svima drugima od rodbine i prijatelja to bilo zabranjeno.

– Lazić je imao više konzilijuma za ovih 15 dana nego Nađa za tri meseca. Dovode stručnjake sa svih strana za njegov kuk koji je skrcao jer je narkoman koji je vozio nadrogiran, a ostali su mlađi od njega koji na taj kuk čekaju u bolovima već pet godina! U Srbiji postoji takozvani EKMO aparat, koji može da reguliše rad srca i pluća, a kad sam ga tražila za Nađu, rekli su da nemamo stručnjaka koji bi znao da radi na njemu i koji bi sedeo mesec danu uz Nađu prikačenu na taj aparat dok se ne oporavi. Da sam imala novca da dovedem stručnjake iz inostranstva ili da je odvedem kod privatnika, moje dete bi danas još bilo živo! – revoltirano kaže Petrovićeva za Kurir.

Prethodno se očajna majka oglasila na Fejbuku započevši svoje negodovanje rečima: “Neka sam bezosećajna, neka sam odvratna i ne, ne žalim ga ni najmanje! Žalim svoje dete koje nije dobilo negu kao on!”.

Dragana Petrović kaže da je posebno pogađa što i nakon sedam meseci od Nađine smrti niko nije odgovarao za to što u KC Kragujevac nisu poštovani protokoli o izolaciji, zbog čega je njeno dete zaraženo morbilama koje nije smela da dobije, niti je u bolnici završena unutrašnja kontrola.

Direktor KC Kragujevac Predrag Sazadanović nam je juče, kada smo ga pozvali, rekao da on trenutno nema informacije, ali da ćemo ih dobiti u utorak pre podne.

– Mi smo ozbiljna ustanova i ne mogu da pričam napamet da li je kontrola pokrenuta, moram da proverim s našom pravnom službom u evidenciji. Danas je nedelja, ne radimo, u ponedeljak je državni praznik, pa ćete prave informacije dobiti u utorak – rekao je Sazdanović za Kurir.

Da podsetimo, kada je Nađa Petrović napunila godinu i po dana, ustanovljeno je da ima autoimunu bolest – poliglandularni sindrom tipa 1, koji nije ugrožavao njen život, ali zbog koga nije smela da primi MMR vakcinu. Kada je došla da primi svoju redovnu terapiju u KC Kragujevac, smeštena je u sobu s detetom koje je bolovalo od morbila. Nakon pogoršanja stanja, devojčica je prebačena za Beograd, a od 12. do 22. januara se nije budila, niti je jela niti pila. Skoro dva meseca malena Nađa bila je u komi. Preminula je 4. aprila.

(Izvor: Kurir.rs, foto: Facebook)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 12. NOVEMBAR 2018. GODINE: Ovnovi prihvatite poslovni kompromis, Blizanci proverite na vreme nečiju emotivnu naklonost
NAREDNA VESTNedeljni horoskop (12. novembar – 19. novembar 2018. godine): Blizanci nalazite se u fazi kreativnog uspona i podstaknuti ste na neka nova poslovna rešenja, Ovnovi uz promišljenost i dodatnu upornost možete da ostvarite svoje planove