Home Vesti Muškarci su ipak slabiji pol: Poruka koja će ih iznervirati, a žene...

Muškarci su ipak slabiji pol: Poruka koja će ih iznervirati, a žene oduševiti

1197
0

Ne postoji naučni dokaz zašto se skoro svaki muškarac oprosti sa rodbinom i prijateljima kad ga zakači prehlada

Temperatura 37 sa jedan je uglavnom signal da je Kosač naoštrio sečivo i spreman je da ga povede sa sobom u mrak. Naravno, pošto je teško bolestan, raspada se od života, želi da mu Bog uzme dušu, ali Svevišnji nije još uvek raspoložen da ga primi u svoje carstvo je idealan povod da mu se uslišavaju želje, da mu se podilazi i bližnji moraju da budu na oprezu jer ne smeju ni slučajno da ga uznemire. Zaboga, virus ga je oborio s nogu.

Sarma, pasulj, punjene paprike: Srbi vole roštilj, Srpkinje piletinu, a evo šta ne vole da jedu

Evo zanimljivosti – žene uvek “lakše” podnose prehlade, viruse i sezonu gripa. Ne zato što je njihovo telo fizički jače ili zbog savršenog sklada imunog sistema, već zato što su mentalno pripremljenije. Tačnije, to što ih je virus skoptao, ne znači da im je dozvoljeno da ostave sudove prljave, kuću u haosu i obaveze nekom drugom jer ako one ne urade – ko će drugi. Tako su ih naučili i tako se očekuje od njih.

I sad je pitanje – zašto muškarci prolaze kroz ove stadijume umiranja kad je bolest u pitanju, a žene ne?

Postoje dva razloga – jedan se zove mama, a drugi se zove patrijarhalna razmaženost.

Patrijarhalna razmaženost je posledica vaspitanja, tačnije, pripadnici muškog pola nisu spremni na teške trenutke kao što je temperatura jer se oni ne prehlađuju. Ali, jednom kad osete potrese u organizmu i kad živa na toplomeru pokaže 39 sa 2 ubeđeni su da je došao kraj sveta.

Svi mislimo da je žena, a u stvari je u pitanju muškarac: Ko je zapravo “ludi Nasta”

Mama je ta koja doliva ulje na vatru jer kad se mezimac razboli sve je podvlađeno njemu. Ne sme on da se dodatno muči tako bolestan jer kao da mu nije dovoljna svakodnevna muka. Po starom dobrom sistemu dečje razmaženosti muškarci koriste svoj status kako ne bi ništa radili i samo kukali kako su na korak od smrti, a zapravo sve što im treba je čaj i da se preznoje da im spadne temperatura.

Doduše, previše brižne majke znaju da prenesu hipohondriju na svoju decu preteranom brigom oko prehlade.

Dakle, drage žene ako vam je neko rekao da ste slabiji pol slagao vas jer muškarci svaki put umiru kad se prehlade. Mamina čeda slinava.

(zena.blic.rs, Pixabay)

PRETHODNA VESTVelika misterija srednjovekovne Srbije: Stefan Nemanja je ovaj narod istrebio na toliko surov način da ne biste mogli ni da zamislite
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 13. MAJ 2019. GODINE: Vodolije ne možete uspešno da završavate različite poslove, napravite listu prioriteta, Jarčevi prijaće vam dijetalna ishrana