Home Vesti Naj lepši citati Laze Kostića: Ne zovem te, jer nemam minute, Santa...

Naj lepši citati Laze Kostića: Ne zovem te, jer nemam minute, Santa Maria Della Salute

13202
0

Fejsbuk stranica Naj lepši citati cvecke književnosti je za kratko vreme skupila 115.000 lajkova i nasmejava fanove širom regiona

Društvene mreže su postale nezaobilazni deo našeg života. Tu se “poveravamo” svima da li smo srećni, tužni, šta nas raduje, a šta tišti. Pored statusa kačimo i razne postere koje najbolje govore u kakvom smo raspoloženju. Uglavnom ljudi vole pozitivno da započnu dan i samim tim dele smešne postere. U poslednje vreme hit su posteri koji namerno iskrivljuju nečije reči, odnosno te osobe nikada to i nisu izgovorile, a obično su u pitanju poznati muzičari, glumci, pisci, pevači…

U moru fejsbuk i instagram stranica, koje se na šaljiv način bave likom i delom poznatih osoba, posebno se ističe Naj lepši citati svecke knjizevnosti. Ova fejsbuk stranica je za kratko vreme skupila 115.000 lajkova i nasmejava fanove širom regiona.

Poštovaoci Naj lepših citata svecke književnosti najbolje reaguju na “citate” sprskog pesnika Laze Kostića, pa smo odlučili da napravimo presek njegovih najvećih hitova.

Uglavnom admini ove zanimljive stranice gledaju da rimuju reči sa naslovom pesme koja je proslavila Lazu Kostića.

Laza Kostić je bio srpski pesnik, pisac, novinar, filozof, poliglota i političar, a smatran je jednim od najvećih umova srpske literature.

Kostić je inače ludo bio zaljubljen u Lenku Dunđerski, kojoj je i posvetio pesmu Santa Maria della Salute. Lenku Dunđerski, najmlađu ćerku njegovog prijatelja i dobrotovora Lazara Dunđerskog, Kostić je upoznao 1891. godine. Očaran dvadesetogodišnjom Lenkom, koja je plenila lepotom, šarmom i mladošću, trideset godina stariji pesnik nije mogao da savlada talas emocija koje su počele da ga ispunjavaju, ali kao prijatelj porodice Dunđerski i častan čovek, duboko je bio svestan razlike u godinama i nemogućnosti njihove veze.

Jelena-Lenka Dunđerski je tragično preminula 25. novembra 1895. godine u Beču. Kružile su glasine da se ubila, kao i da je uzrok smrti bila sepsa nakon neuspešnog abortusa. Kako pouzdanih informacija nema, njena smrt je ostala tajna, a kao zvanična verzija se uzima ona koju je iznela njena porodica, da je preminula od tifusne groznice.

Ukoliko želite da se nasmejete raznim citatima ostalih pesnika, glumaca, muzičara… onda posetite ovu stranicu.

PRETHODNA VESTKuda ide Srbija: Deca šmrču nasred časa, puše džoint ispred policajaca, a onda kače na Instagram
NAREDNA VESTTAKO JE GOVORIO PATRIJARH PAVLE: U jednoj rečenici objasnio suštinu