Home Vesti Oborio svetski rekord u pijanstvu zbog žene: Policija zaustavila vozača u Beogradu,...

Oborio svetski rekord u pijanstvu zbog žene: Policija zaustavila vozača u Beogradu, šokirali su se koliko je imao promila alkohola u krvi

2666
0
Čašica rakije za prepoznati Balkanca
Rakija

Inženjeru (43) iz Beograda izmereno 14,7 promila, što nikada nigde nije zabeleženo, tvrde lekari

Ineženjer iz Beograda (43) postao je čovek sa najvećim izmerenim brojem promila alkohola u krvi ikada igde zabeleženim! On je prošlog 31. decembra, pred doček Nove godine, dovezen na VMA, gde mu je izmereno čak 14,7 promila, ali je nekim čudom uspeo da preživi, kaže dr Dragan Joksović.

Ovaj Beograđanin, apsolutno medicinski fenomen, izvukao se uz veliki trud lekara i danas je živ i zdrav. Kada se sutradan probudio, priznao je da je popio čak četiri litra viskija, i to zato što se svađao sa ženom, piše “Informer”.

(VIDEO) Rakija povezuje ljude: Englez probao ljutu prepečenicu, pa nije znao gde se nalazi

Prema rečima Dragana Joksovića, ovaj svetski rekorder u pijanstvu je prava ljudina, visok je oko dva metra i težak više od 150 kilograma, pa je osoblje jedva uspelo da ga stavi na nosila.
– Bila je novogodišnja noć i nešto posle 23 sata Hitna pomoć je dovezla čoveka koji je bio u stanju alkoholne kome. Sećam se da je pacijent bio izuzetno korpulentan, pa smo, pošto smo ga jedva smestili na nosila, morali smo da mu stavimo i onaj dodatak za noge. Pošto sam video da je pacijent mortus pijan i u dubokoj komi, dežurao sam pored njega cele noći i pratio rezultate koji stižu – ispričao je dr Joksović.

Oborio svetski rekord u pijanstvu zbog žene: Policija zaustavila vozača u Beogradu, šokirali su se koliko je imao promila alkohola u krvi
Oborio svetski rekord u pijanstvu zbog žene: Policija zaustavila vozača u Beogradu, šokirali su se koliko je imao promila alkohola u krvi

– Negde pred jutro, kada se pacijent već probudio iz kome, kod mene su došle kolege da pitaju da li je živ. Rekao sam im da već uveliko priča, a oni su mi oni šokirani dodali njegove rezultate analiza alkohola u krvi na kojima je pisalo neverovatnih 14,7 promila. Pitao sam ih jesu li sigurni u to, a oni su mi rekli da je test tri puta ponavljan i svaki put je pokazao isto. Bio je to medicinski fenomen koji nikada nigde nije zabeležen u svetu, apsolutni svetski rekord. Većina ljudi bi uveliko bila mrtva i sa mnogo manjom koncentracijom alkohola od ove – dodao je.

Kada se potpuno razbudio, Beograđanin je otkrio šta ga je nateralo da se toliko napije.
– Kako nam je ispričao, žena ga je iznervirala dok su se dogovarali oko toga gde će na doček Nove godine i on je počeo agresivno da pije viski za viskijem na eks. Za samo nekoliko sati popio je čak četiri litre viskija. Uz to, radi se o hroničnom alkoholičaru, koji sasvim sigurno svakodnevno pije, tako da je njegov organizam naviknut na toliki alkohol – napomenuo je Joksović.

10 NAJBOLJIH SRPSKIH RAKIJA: Muti razum, leči i služi kao dezinfekciono sredstvo

Joksović je objasnio i da su kod najtežih slučajeva pijanstava nekada potrebne sedmice kako bi organizam preradio sav alkohol.
– Za jedan sat organizam prosečnog čoveka preradi oko 0.02 promila, što znači da je za jedan promil alkohola u krvi potrebno čak 50 sati. Zamislite onda koliko treba kod ovih ekstremnih slučajeva. Nekada su potrebne nedelje da se organizam izbori sa svim tim alkoholom – objašnjava Joksović.

– Rumuni su mi rekli da je oboren njihov rekord, pošto su imali čoveka koji je imao oko 11 promila i mislili su da je nemoguće da se izmeri više od toga. Kada sam im potvrdio da je kod nas bio čovek sa 14,7 promila i da je preživeo, bili su u čudu – navodi dr Joksović.

(Izvor: Telegraf.rs, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTAmerikanka se udala, živi u srpskom selu, a ne sme da izađe iz kuće: Sve je zakuvao komšija sa kravama
NAREDNA VESTKako je Branislav Nušić na sudu izbegao novu novčanu kaznu: Sudija, ako bih kravi rekao da je gospođa…