Home Vesti Ovo je najbolji i najukusniji način: Da biste skuvali savršenu testeninu, izbegavajte...

Ovo je najbolji i najukusniji način: Da biste skuvali savršenu testeninu, izbegavajte ovih 5 grešaka

1767
0

Postoje još neke ,,fore” vezane za kuvanje testenine

Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, pa ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. Ali, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate?

Australijski kuvar Dario Manca k’o iz rukava je nabrojao čak pet grešaka koje ljudi rade kuvajući testeninu u kućnoj varijanti.

Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, pa ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.

Mnogo vitamina, sjajan ukus, a topi kilograme: Ovo je čudotvoran napitak za mršavljenje

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana najčešće nije slanina, već italijansko meso guanćiale.

Probanje na samom kraju – kuvari sve vreme isprobavaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.

(Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 10. NOVEMBAR 2018. GODINE: Rakovi neko ugrožava vaše poslovne interese, ali nema razloga za zabrinutost, Device prihvatite nečiju pažnju
NAREDNA VESTTehnologija ne zna za granice: Kina uvodi robote umesto voditelja TV dnevnika