Home Vesti Pad Slobodana Miloševića: Čemu je bila namenjena municija skrivena kod Crkve Svetog...

Pad Slobodana Miloševića: Čemu je bila namenjena municija skrivena kod Crkve Svetog Marka

1849
0
Pad Slobodana Miloševića: Čemu je bila namenjena municija skrivena kod Crkve Svetog Marka
Pad Slobodana Miloševića: Čemu je bila namenjena municija skrivena kod Crkve Svetog Marka

Ovakva sumnja se javila zbog toga što se u neposrednoj blizini nalazi zgrada RTS-a kao i Dom Narodne skupštine koje su bile “mete” demonstranata

Eksplozivne naprave i municija nedavno su pronađene iza Crkve Svetog Marka, a sumnja se da su ostavljene 5. oktobra 2000. godine prilikom rušenja tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, saznaje se u policiji.

Oružje se nalazilo u transportnoj vreći, a u njoj su bile dve dimne bombe, suzavac, 20 metaka kalibra 7,65 mm, pet detonatorskih kapisli i sporogoreći štapin.

Nema tih para za koje bih ti dao zastavu, i da me ubiješ nećeš je dobiti: Kako su Britanci na Kosovu hteli da dođu do trofeja prilikom povlačenja vojske

Postoji mogućnost da je vreća sa oružjem ostavljena iza Crkve svetog Marka uoči 5. oktobra da bi se iskoristilo za obaranje Slobodana Miloševića sa vlasti. Ovakva sumnja se javila zbog toga što se u neposrednoj blizini nalazi zgrada RTS-a kao i Dom Narodne skupštine koje su bile “mete” demonstranata.

Skupština, kao mesto gde se pripremao izborni materijal za najavljeni drugi krug glasanja, bilo je mesto okupljanja ljudi koji su protestovali protiv Miloševićeve vlasti.

Prema drugoj verziji, oružje je sakriveno između Takovske ulice i Crkve svetog Marka nakon što je 5.oktobra uzeto iz policijske stanice u Ulici majke Jevrosime.

Demonstranti su iz ove stanice 5. oktobra 2000. godine odneli 300 automatskih pušaka, 16 mitraljeza, 19 škorpiona, 260 pištolja.

Policija utvrđuje i da li oružje potiče od članova “zemunskog klana” čiji su pripadnici aktivno učestvovali u obaranju Miloševića.

(VIDEO) Neka znaju srpski đaci gde su ginuli junaci: Mural u slavu stradalih boraca sa Košara

Prema nezvaničnim informacijama, sve što je pronađeno u blizini Crkve svetog Marka biće uništeno u Vinči. O događaju je obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo. Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Izvor: Srbija danas

PRETHODNA VESTDogodilo se na današnji dan (25. avgust): Vučić podigao bunu, počela bitka za Vukovar
NAREDNA VESTČudo od deteta: Najmlađi prvak Srbije u šahu