Home Vesti Pismo majke poginulog heroja na Košarama: Hoće Kosovo i Metohiju, da brišu...

Pismo majke poginulog heroja na Košarama: Hoće Kosovo i Metohiju, da brišu granicu za koje ste živote dali, ali to sine moj, ne biva!

3000
0
Pali heroj sa Košara: Vladimir Radoičić
Pali heroj sa Košara: Vladimir Radoičić

Tera suze na oči i udara na ponos

Lozanka Radoičić, majka vojnika Vladimira Radoičića (19), poginulog heroja na karauli Košare, redovno se obraća svom sinu preko pisma i tako čuva od zaborava i njega, ali i sve one koji su ostavili svoje živote na tadašnjoj jugoslovensko-albanskoj granici.

Nestvarna priča iz pakla Košara: Kako je vodnik Jaguar poveo 12 srpskih vojnika i naterao u beg 300 OVK specijalaca

Vladimir Radoičić je tragično nastradao 30. septembra 1998. godine na putu ka graničnom kamenu C4 u zasedi terorista OVK. Tada su poginuli i Ilija Pavlović (19), Miladin Gobeljić (20), Miloš Pavlović (30) i Miroslav Jocić (30).

Kako prolaze godine, tako pada i zaborav na mnoge vojnike i oficire koji su prolili krv na svetom Kosovu, a aktuelna vlast čak gosti predstavnike Albanije koji su svojevremeno učestvovali i pomogali OVK protiv Srbije.

Pas koji je voleo i čuvao vojsku: Ovo je priča o majoru Listeru i njegovoj slavnoj pogibiji na Košarama

Upravo o tome i piše Lozanka Radoičić svom sinu.

“Vladimirče moj,
samo pre godinu i po dana sam ti pisala kako premijer pokušava da nas ubedi da je Rama, predsednik Albanije, njegov prijatelj. Evo ovih dana taj njegov prijatelj izjavi da Kosovo i Metohija i Albanija treba da imaju jednog predsednika. Svi su, pred narodom, „strašno iznenađeni a ministar odbrane predlaže da se Rama proglasi ze nepoželjnu osobu u Srbiji“. Kao da to njemu, Rami, mnogo znači a nisam sigurna ni da ministar zaista tako misli.

On sine, hoće Kosovo i Metohiju… Hoće da briše granicu za koju si TI i još mnogo vojske, ondašnje VJ, dali svoje živote.

To sine moj, ne biva…”, stoji u potresnom pismu majke Lozanke.

(Foto: Facebook)

PRETHODNA VESTGrbić bez dlake na jeziku: Mi smo Srbi pogan narod, uništavamo najbolje, a oplakujemo tek kada ih sahranimo
NAREDNA VESTSRPSKI RODOLJUB BEZ KAPI NAŠE KRVI: Borio se i puškom i perom za nas i svaki ručak završavao sa “ŽIVELA VELIKA SRBIJA!”