Home Vesti Priča iz Pančeva tera suze na oči: Sneža je došla u porodilište...

Priča iz Pančeva tera suze na oči: Sneža je došla u porodilište sama bez ikoga, ali to nije bilo najtužnije…

2552
0

Na Tviteru se pojavila priča iz porodilišta u Pančevu

Neke je nasmejala, neke rastužila, ali suštinski svakoga bi trebalo da navede da razmisli – kuda to kao društvo idemo?

Priču na Tviteru podelila je mama iz Pančeva. Njena fabula da mora da stane u jednu rečenicu bila bi – sve majke u porodilištu ipak nisu iste.

Sećate se bebe ostavljene ispred crkve u Čajetini? Jovan je napunio dva meseca, a njegova sudbina je još neizvesna

“Pošto sam u ovo vreme pre 4 godine ležala u bolnici čekajući da dete broj dva odluči da dođe na svet, bila sam jedno vreme sama u šestokrevetnoj sobi, ona prva šestokrevetna soba je već bila puna trudnica koje su probile termin kao i ja. I onda dovedu Snežu, Romkinju.

Sneža već ima dvoje dece, Nikolu rođenog na sv. Nikolu, i Manuelu kojoj su ime dali kumovi iz Beča, oni ih dosta pomažu pa je red da ih poslušaju za ime deteta. Sa ovim trećim ne zna kad je ostala trudna jer je dojila, nije imala menstruaciju pa ne zna kad se sve desilo.

Lekari su zakljucili da je beba mala i da nije vreme za rađanje i dali joj neke lekove da zaustave sve to. Sneža je dovezena kolima hitne pomoći, iz sela su koje je daleko od Pančeva, muž ne dolazi jer ne može a i čuva drugo dvoje, od koje jedno ima temperaturu i na vezi je sa njim.

 

Snežu tako zakače na infuziju pa zaborave ona leži zove ih oni ništa onda ja izađem da ih zovem oni dođu onda Sneža kaže: “Ku*ac bi vi bili takvi da sam bela”.

Ne zna da li nosi devojčicu ili dečaka ali ako bude dečak biće Leonardo.

-A nije ti nešto?

– Pa i nije.

– Znam, ni meni, ali ako tako kažu kumovi iz Beča onda će tako i biti.

Posle dan, dovode još jednu devojku u sobu, Romkinju, nije se dugo zadržala već se porodila ali dok je bila tu došla je još jedna Romkinja, na održavanju trudnoće je jako dugo i mora da leži skoro stalno.

U jednom trenutku mi sestra prilazi i kaže:

– E, u onoj prvoj sobi se oslobodilo mesto. Hoćeš da te prebacim tamo?

Rekoh: nema potrebe.

Kaže: “Ali znaš u prvoj sobi su žene…”

Šta? Bele? Ućuta.

Poslednju Romkinju koju su doveli, ta što je na održavanju trudnoće okače tako na infuziju i zaborave, bude večera a ona ne može da ustane pa propusti večeru i onda me pita da li imam nešto za jelo jer je mnogo mnogo gladna oni skroz zaborave na nju niko joj ni u sobu ne donese.

Najluđi srpski svadbeni običaji: Lažna trudnica, kupovina mlade, mrtvačka svadba…

I delile smo tako i klopu jer su mene zatrpavali istom i dođe dan tj veče kad su mi rekli u 6 idemo na sto pa šta bude – bude Njih dve me bodre, budne smo u 4 ujutru, ja odlazim, porodim se sve kul, kad eto i Sneže u sobi posle porođaja. Rodila i ona – devojčicu.

Beba je sitna pa su mislili da zato nije vreme za porođaj ali eto ipak je sve prošlo ok Kako se beba zove kaže ona ne znam moram da se čujem sa kumovima iz Beča da odluče Dolazi kasnije do sobe kaže odlučili su biće – Leonida.

– Pa lepo.

– Pa jeste. Nego je l’ imaš ove uloške? Imam.

Dolazi opet Sneža do mene. Vrzma se po sobi, vidim nešto bi da kaže ali ćuti. Rekoh: Reci Snežo?

Kaže: Paaaaaa zaboravila sam kako mi se dete zove.

– Leonida

– LEONIDA JE*EM MU MATER ČEKAJ DA UPIŠEM U TELEFON!

Ja sam izašla iz bolnice ona je ostala još dan, niko joj nije bio u poseti sve vreme, niko joj nije doneo uloške, hranu, sok. I ostala mi je u predivnom sećanju i nadam se da su ona, Nikola, Manuela i Leonida dobro.”

(Twitter, Pixabay)

PRETHODNA VESTSin Mileve Marić i Alberta Ajnštajna bio je genije, ali je njegov život bio obavijen tminom: On je ostao jedini “problem” koji naučnik nije uspeo da reši
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 15. MART 2019. GODINE: Ovnovi važno je da se zateknete u pravom trenutku i na dobrom mestu, Blizanci vešto organizujete zajedničku akciju