Home Vesti Priča o dolasku na svet male Anastasije: Sanji porođaj krenuo usred saobraćajne...

Priča o dolasku na svet male Anastasije: Sanji porođaj krenuo usred saobraćajne gužve, hitno intervenisao policajac

1053
0

Zahvaljujući savesnom policajcu, trudnica je na vreme stigla u ruke lekara i babica

Nesvakidašnji dan za policijskog službenika Aleksandra Vasića koji će svakako dugo pamtiti u svojoj karijeri bio je 26. februar, kada je pomogao trudnici Sanji Milošević – Marković da na svet donese devojčicu Anastasiju.

– Porođaj mi je krenuo 12 dana ranije. Suprug i ja smo hitno krenuli kolima u bolnicu, ali smo upali u saobraćajnu gužvu. Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne kako bismo što pre stigli do porodilišta – rekla je Sanja.

Kada je video trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, policajac Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju, i bezbedno i brzo im omogućio da što pre kroz gužvu stignu do porodilišta.

Zahvaljujući savesnom policajcu, trudnica je na vreme stigla u ruke lekara i babica

– Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama nas je zadivila – rekla je Sanja, koja je na svet tog dana donela devojčicu.

Kada su sabrali utiske, kako kaže Sanja, njen suprug Miloš je naknadno uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Policajac Vasić, inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao ovakvu situaciju.

– Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo i što je najbitnije jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava. Smatram da je to deo mog posla, jer sam kao policijski službenik dužan da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kad je ona potrebna – kazao je skromno policajac Vasić.

(telegraf.rs, Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 2. MART 2019. GODINE: Vodolije izbegavajte rivalstvo i takmičarsku atmosferu, Škorpije ponekad se treba uklopiti u mišljenje većine, bez suvišnih komentara
NAREDNA VESTZasmejavao nas je redovno, njegove replike svi citiramo, a malo ko zna kako je legendarni Čkalja zaradio čuveni nadimak