Home Tradicija Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće: 8 najlepših čestitki...

Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće: 8 najlepših čestitki za Srpsku novu godinu

5896
0

Ja sam Srbin, s tim se dičim jer na pretke svoje ličim…

1. Snage u srcu, u duši volje, molim se Gospodu da bude bolje, da narod srpski niko ne gazi, uvek da hodamo po pravoj stazi. Molim se za našu braću po veri, za dobre ljude, pa čak i zveri. Uzdam se uvek u veru slavnu i zato slavim Pravoslavnu. Srećna Srpska Nova.

2. Dok čestitku šaljem ovu, PRAVOSLAVNU čekam novu, i krstim se sa tri prsta da nam bude vera čvrsta, i u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja!

3. Ja sam Srbin, s tim se dičim jer na pretke svoje ličim, i godinu Srpsku slavim, tradiciju da nastavim. Ko je slavi ovog dana, Bog ga čuvo od dušmana, i svaku mu sreću dao i od zla ga sačuvao. Srećna Srpska Nova.


4. Jedan starac meni reče, slavi sine ovo veče, a zbog sreće i zbog zdravlja i našega PRAVOSLAVLJA. Neka znade ko god nije da si SRBIN iz SRBIJE. Srećna Nova godina.

5. Oj narode Srpski slavni, narode moj pravoslavni, slavi danas nek se znade da za SRPSTVO ima nade. Nek se čuje pesma, graja nek nas vera večno spaja. Srećna vam pravoslavna Nova godina.

6. Ako si u srcu Srbin pravi, neka se večeras Srpska slavi, budi ponosan i gore glavu za krst časni i srpsku slavu. Srećna vam Srpska godina nova, neka vam bude kao iz snova.

7. Nova je godina vreme za slavlje, a je ti želim dobro zdravlje. Ostvari svaku svoju želju, život provedi u veselju a sve što ti srcu nemir stvara nek ti odnese godina stara. Srećna srpska Nova godina.

8. Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće; običaji to su davni, a mi Srbi pravoslavni, tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Neka slavi ko god može, pomozi im Hriste Bože. Srećna Srpska Nova.

(Izvor: porukeicestitke.com)

PRETHODNA VESTDa se naježiš: Kad 100 srpskih truba zasvira Marš na Drinu (VIDEO)
NAREDNA VESTOstavlja bez daha: Kako je izgledao vatromet kod hrama Svetog Save i doček Srpske nove godine (VIDEO)