Čorbicu poslužite toplu sa kiselom pavlakom i prženicama
Ukoliko vam je pilećih i goveđih supa preko glave i ne znate šta biste mogli da spremite kao zakusku pre glavnog jela, onda je paradajz čorba od zelja pravo rešenje za vas.
Sastojci
200 g spanaća
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
2-3 dl soka od paradajza
7 dl vode
2 kašike pirinča
1 jaje
malo ulja
po ukusu kisela pavlaka
malo soli
malo bibera
malo suvih začina
Priprema: Na ulju malo prodinstajte šargarepu sečeno na sitno i iseckan spanać, dodajte seckani beli luk brašno. Sve promešajte i dodajte malo crvene začinske paprike i soka od paradajza. Nalijte vode, pustite da provri a onda smanjite vatru. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu suvih začina. Kuvajte lagano oko 40 minuta a zatim dodajte opran pirinač. Promesajte i kuvajte da pirinač omekša. Jaje izlupajte viljuškom i lagano sipajte u čorbicu i iskljućite ringlu. Čorbicu poslužite toplu sa kiselom pavlakom i prženicama.
(Izvor: recepti.com, foto: pixabay.com)