Home Vesti Tuga deteta na Balkanu u 21. veku: Miloš je rođen sa srčanom...

Tuga deteta na Balkanu u 21. veku: Miloš je rođen sa srčanom manom, a u školu mora da ide na magarcu

1356
0

Miloš (9) iz sela Živinja kod Skoplja svakog dana mora da pešači najmanje sat vremena do škole, a dvostruko više natrag do kuće jer mora da pređe jedno brdo

Zato ponekad ide na magarcu, ako vremenski uslovi to dozvoljavaju. Ipak, Miloš retko izostaje iz škole, a za njegovu učiteljicu on je pravi heroj.

“Mislim da dete ne zaslužuje da živi u ovakvim uslovima, ovoj porodici zaista treba pomoć”, kaže učiteljica Silvana Vasilevska.

Tugomir, Gorčilo, Dostana, Stanija… Najtužnija srpska imena, roditelji ih daju deci, a ne znaju njihovo pravo značenje

U Živinju vreme kao da je stalo pre 150 godina. Kuća porodice Trajanovski je trošna, krova skoro da i nema, pokriva ga samo karton.

Iako je Miloš rođen sa srčanom manom, od tada nije išao na lekarske preglede jer roditelji nemaju novca za to.

Vlasti tvrde da porodica Trajanovski nije zaboravljena, međutim, centri za socijalni rad ih nisu našli u svom sistemu.

Poslednji čas Laze Lazarevića: U trenutku kada je smrt došla samo se nasmejao, imao je i zašto!

“Mora da se živi, sa mukama, kako se kaže. Ja bih htela da radim… ako imaš uslova možeš, a ako nemaš, kako da radim”, kaže Miloševa majka Daniela Trajanovska.

Miloševi roditelji se nadaju da će, ako ne za njih, bolje jutro svanuti bar za njihovu decu. Do tada će se iskreno radovati bilo kakvoj humanitarnoj pomoći.

Posle emitovanja reportaže o malom Milošu, oglasio se makedonski ministar zdravlja, Venko Filipče, koji je obećao da će dečak već u ponedeljak biti pregledan.

(kurir.rs, Youtube, youtube printscreen)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 8. MART 2019. GODINE: Rakovi stalo vam je da predstavite svoje ideje na originalan način, Vage važno je da podstičete dobar odnos sa saradnicima
NAREDNA VESTKviz sa najdužim stažom u Srbiji se opet izblamirao: Marko Kraljević i izmišljeni epski junak