Home Vesti (VIDEO) Srpski mladoženja postao viralni hit: Pop ga pitao da li se...

(VIDEO) Srpski mladoženja postao viralni hit: Pop ga pitao da li se obećao drugoj, a ovome jezik brži od pameti

4610
0

Od lavine smeha ugasila se i sveća koju je držao u ruci

Nervozu koja se kod mladenaca javlja prilikom izgovaranja onog čuvenog “da” verovatno nije opisiva rečima, i razumljiva je tek kada se i sami nađemo pred matičarem ili pred oltarom.

Jedan mladoženja iz Srbije uspeo je da nasmeje sve prisutne zvanice, pa i samog sveštenika kada mu je na jedno od pitanja koje se postavlja prilikom vršenja obreda venčanja, dao odgovor koji mu je najmanje bio potreban pred budućom ženom i zvanicama.

Sirene na ulicama, gaženje, miraz, prodavanje mlade: Stari srpski običaji na svadbama poštuju se i danas, a za svaki od njih postoji jak razlog i velika simbolika!

– Imaš li dobru i čvrstu nameru, da uzmeš sebi za ženu ovu Vesnu – upitao ga je sveštenik.

– Da – bio je odgovor mladoženje koji je jedva čekao drugo pitanje, kao i da se ceremonija završi.

– Da se nisi obećao nekoj drugoj ženi – usledilo je sveštenikovo pitanje.

– Da – rekao je mladoženja da bi nakon toga usledila prava lavina smeha, usled čega je uspeo da ugasi i sveću koju je držao.

(Izvor: Espreso.rs, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 3. OKTOBAR 2018. GODINE: Blizanci uznemireni ste i teže kontrolišete svoje emocije, Device nema razloga da sumnjate u svoja osećanja ili reči koje izgovora voljena osoba
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 4. OKTOBAR 2018. GODINE: Blizanci udružite svoje interese sa osobom koju dobro poznajete, Strelčevi potrebno je da se rasteretite od napornih obaveza