Home Vesti Sramota! Novi udarac ispod pojasa za Srbiju: Interpol ukinuo poternice zverima iz...

Sramota! Novi udarac ispod pojasa za Srbiju: Interpol ukinuo poternice zverima iz bivše OVK

961
0
Kosovo

Lista je uključivala političke lidere i osobe sa Kosova koje su tokom sukoba 1998. i 1999. godine bili visoki komandanti OVK

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Flamur Sefaj kaže da je dobio potvrdu Interpola da je ta organizacija ukinula poternice za bivšim članovima tzv. OVK koje Srbija tereti za ratne zločine.

Nestvarna priča iz pakla Košara: Kako je vodnik Jaguar poveo 12 srpskih vojnika i naterao u beg 300 OVK specijalaca

On je naveo da je lista članova OVK uključivala političke lidere i osobe sa Kosova koje su tokom sukoba 1998. i 1999. godine bili visoki komandanti OVK, javlja “Gazeta ekspres”.

Sefaj je pred Parlamentarnim odborom za unutrašnje poslove govorio i o zahtevu Kosova za članstvo u Interpolu.

On kaže da ga je generalni sekretar Interpola Jirgen Štok uverio da Kosovo ne mora ponovo da aplicira za članstvo u ovoj organizaciji, nego da je samo dovoljno da ga članice Interpola uvrste u agendu svojih redovnih sastanaka.

Pas koji je voleo i čuvao vojsku: Ovo je priča o majoru Listeru i njegovoj slavnoj pogibiji na Košarama

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije kažu za Sputnjik da je Srbija već pokrenula žalbeni postupak u kojem će učestvovati sve nadležne institucije Republike Srbije.
– MUP je u koordinaciji sa drugim nadležnim institucijama naše države, odmah po saznanju da je sa sistema Interpola izbrisano više poternica zbog krivičnog dela – ratni zločin – uložilo žalbu Izvršnom komitetu te međunarodne institucije – kažu u Ministarstvu.

(Izvor: N1, Sputnjik, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTNestvarna priča iz pakla Košara: Kako je vodnik Jaguar poveo 12 srpskih vojnika i naterao u beg 300 OVK specijalaca
NAREDNA VESTGrbić bez dlake na jeziku: Mi smo Srbi pogan narod, uništavamo najbolje, a oplakujemo tek kada ih sahranimo