Home Vesti Baš teško podnosi Ćirilicu: Devojka umalo da zaspi u emisiji Milomira Marića,...

Baš teško podnosi Ćirilicu: Devojka umalo da zaspi u emisiji Milomira Marića, Tviter gori od duhovitih komentara

2217
0

Srpski istoričar, univerzitetski profesor i redovni član SANU akademik Ljubodrag Dimić gostovao je u emisiji Ćirilica na Happy televiziji posvećenoj najaktuelnijoj temi u Srbiji, a to je problem Kosova i Metohije

Ljubodrag je tom prilikom istakao da nismo na pogrešnoj strani istorije i postavio niz pitanja.

– Šta smo mi Srbi? Kad pominjemo naše nekadašnje sugrađane Hrvate, kosovske Albance, Bošnjake, oni su prihvatili da su objekat u svetskoj istoriji. Videli su neki veliki cilj i išli su za tim velikim ciljem. Kada je srpski narod od devetnaestog veka bio spreman da prihvati takvu ulogu? Nikada – rekao je akademik i nastavio.

Kada se u Slagalici namesti nezgodna reč: Takmičari i voditeljka se jedva suzdržavali da ne puknu od smeha (VIDEO)

– I naša desnica i naša levica, i jedna i druga smatraju da su Srbi velika sila. Naše elite smatraju Ruse kao da su neka vrsta, sticajem okolnosti, bogate starije braće ili starijih rođaka prema kojima postoji i jedna doza zavisti, ne samo doza uvažavanja. Da li mi imamo potencijala da budemo objekat na svetskoj sceni, da li smo imali kao Jugoslavija? Da li neki narod može da bude lav među velikim silama? Ja mislim da ne može.

Ipak, neki su ovo izlaganje ocenili kao dosadno i to u toj meri da ih je uhvatio dremež:

Jednoj devojci iz publike se doslovno prispavalo, da gotovo nije mogla da gleda na oči, a glava joj je padala, “oči na pola koplja”:

Da li joj se smučilo od teme Kosovo ili jednostavno akademik ne zna da drži pažnju gledaocima, pitanje je sad.

Komentari na stav devojke su bili urnebesni:

(espreso.rs, Twitter, youtube printscreen)

PRETHODNA VESTOni su bili glavne zvezde filma Tri karte za Holivud: Šta se desilo sa klincima Čarlijem, Piterom i Kostom?
NAREDNA VESTTaman je Mikuli prošlo 40 dana, a on se vratio sa onoga sveta: “I u Čačku i u Milanovcu su mi rekli da nisam na spisku živih”