Home Vesti Bili su gladni, spavali u hladnom, a Bora Todorović je odlučio da...

Bili su gladni, spavali u hladnom, a Bora Todorović je odlučio da sa 11 godina bude glava porodice i pomogne sestri Miri Stupici i njihovoj majci

1500
0

Mira Stupica rođena je kao najstarije dete Radomira Todorovića iz Orašca i Danice rođene Stanišić iz Livna

Njeni roditelji su u to vreme kao profesori gimnazije radili u Gnjilanu. Porodica se kasnije preselila u Gornji Milanovac gde joj je otac umro 1932. godine.

Majka je potom dobila posao u Aranđelovcu gde se porodica preselila. Osim Mire imali su još dva sina koja su umrla kao deca i još jednog najmlađeg, kasnije poznatog glumca Boru Todorovića.

Pamtite je kao služavku u Maratoncima: Prevarili je za čuvenu scenu u kadi, iz filma izbačena još jedna golotonja, a evo kako izgleda u 80. godini

Brat i sestra Bora Todorović i Mira Stupica proveli su okupaciju Beograda tokom Drugog svetskog rata u Beogradu. Iako je Bora tada imao svega 11 godina, morao je da krade kako bi prehranio svoju porodicu.

Češće gladni nego siti, snalazili su se na različite načine kako bi preživeli. Ubrzana škola odrastanja ostavila je posledice na licima i dušama ovih glumačkih legendi.

(VIDEO) Nisu pričali 30 godina: Bora Todorović i Seka Sablić posvađali se zbog ove kultne scene iz “Maratonaca”

“Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe na regastovima ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi se oblačimo: kapute, šalove, čarape, pa čak i rukavice. A nas troje se u našoj muci čak i zasmejavamo.

“Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Naše žlezde bi proradile i dugo nas je u noć mučila glad. Bori je bila jedanaesta, a meni sedamnaesta kad je on odlučio da bude glava porodice. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu Beograd da bude nosač i da nas svojim radom hrani”, prisećala se Mira u svojim memoarima.

(kurir.rs, Wikipedia)

PRETHODNA VESTSaborci Miloša Obrenovića: Ovi junaci su pošli u rat protiv Turaka i oslobodili Srbiju
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 27. APRIL 2019. GODINE: Lavovi budite umereniji u svojim zahtevima, Strelčevi imate utisak da nepravedno trpite usled nečijeg ponašanja ili emotivne ćudljivosti