Home Vesti Boli glava od cene: Ovo je naskuplja rakija u Srbiji

Boli glava od cene: Ovo je naskuplja rakija u Srbiji

5945
0

Šta prvo stranci traže da probaju čim kroče u Srbiju? Ćevape, ajvar i rakiju! 

Dunja, šljiva, loza… Šarenolika je lepeza ukusa. Rakiju nazivaju i vatrenom vodom. Zašto vatrenom? Pa, sve u vama gori kada je pijete, a ona je baš ljuta, pa se stresete, a krv vam uzavri.

Nema tog stranca koji nije “otkinuo” na srpsku rakiju! Postoje dve vrste rakije: obična (meka) i prepečenica (ljuta). Razlika je u jačini. Ljuta je jača, a meka je dobra za kuvanje, savršena za zimske dane.

(VIDEO) Rakija povezuje ljude: Englez probao ljutu prepečenicu, pa nije znao gde se nalazi

Bezbroj je prozvođača, ukusa, ali i cena. Malo smo istraživali i našli rakiju koja košta… Pa, podosta. Podrum Lukić deo je gazdinstva Lukić koje se nalazi u selu Babajić kod Ljiga i već više od jednog veka održava tradiciju pečenja šljivove rakije. Zaštitni znak Podruma Lukić jeste rakija stara deset godina – DEKADA – kupaža rakija od šljiva ranke i požegače.

Boli glava od cene: Ovo je naskuplja rakija u Srbiji
Boli glava od cene: Ovo je naskuplja rakija u Srbiji

A cena? Sića… Nekih desetak hiljada! Ipak, ako je verovati onima koji su je probali, ova vatrena vodica vredi svaku paru!

10 NAJBOLJIH SRPSKIH RAKIJA: Muti razum, leči i služi kao dezinfekciono sredstvo

Slađana Lukić, direktorka Podruma Lukić, otkrila nam je da li se ova skupocena rakija prodaje, ali i zbog čega je cena tako jaka.
– Cena je jača, to je tačno, ali sa razlogom. Naša rakija Dekada sadrži 12 vrsta destilata i peče se od šljive ranke i požeške. Bure u kojem stoji je hrastovo i mora biti stara najmanje 10 godina – objašnjava naša sagovornica.

Ona je dodala da prodaja ide, ali da ljudi mnogo više prepoznaju i cene kvalitet u inostrasntvu nego u Srbiji. U Srbiji su kupci samo veće kompanije.

(Izvor: Espreso, foto; Screenshot, Pixabay)

PRETHODNA VESTNeudate devojke pomolite se svetom Jovanu krstitelju: U ponoć pogledajte u nebo i poželite 3 želje
NAREDNA VEST(FOTO) Mnogi će ostati bez teksta: Ovo je beogradska lepotica po čijem liku je naslikana “KOSOVKA DEVOJKA”