Home Vesti “Budi prvi diplomirani di-džej na svetu”: Ovo ima samo u Srbiji i...

“Budi prvi diplomirani di-džej na svetu”: Ovo ima samo u Srbiji i na Megatrendu!

2170
0
"Budi prvi diplomirani di-džej na svetu": Ovo ima samo u Srbiji i na Megatrendu!

Usijale su se društvene mreže, ali i telefoni na Megatrendu. Svaki bi brucoš da bude DJ

“Budi prvi diplomirani di-džej na svetu”, poziv je koji već nekoliko dana krasi bilborde u Beogradu. Fakultet za kulturu i medije Univerziteta Megatrend od naredne školske godine ima novi smer – za diplomiranog di-džeja.

Tako svi oni koji bi želeli da se ozbiljno posvete ovoj karijeri, sada imaju priliku za to. Ići će na fakultet četiri godine, kao i svi studenti, a za razliku od ostalih kolega sa drugih smerova – koji praksu rade u redakcijama ili agencijama, budući školovani DJ-evi će praktično znaje sticati na malo zanimljiviji način.

Ona je bila prva kraljica narodne muzike: Punila je kafane, praznila džepove muškaraca, a današnje pevačice nisu joj ni do kolena (FOTO+VIDEO)

Iako su se društvene mreže usijale, a komentari na njima različiti – od podsmešljivih, do odobravajućih, kako nam je na Megatrendu rečeno, ni na jednom smeru nisu imali toliku “navalu” studenata, kao na ovom, novom.

"Budi prvi diplomirani di-džej na svetu"
“Budi prvi diplomirani di-džej na svetu”

– Tačno je da smo u okviru našeg Fakulteta za kulturu i medije otvorili novi smer, gde ćemo školovati na četvorogodišnjim studijama DJ-eve. Prve dve godine su opšte, a treća i četvrta godina su specijalističke i tada će predavanja držati najeminentniji stručnjaci u području kulture, muzike, scenskog nastupa, muzičke produkcije, scenografije, tehnike i tehnologije – kaže rektor Univerziteta Megatrend, Mića Jovanović.

– Pored eminentnih profesora, već smo u pregovorima da praksu drže veliki svetski i domaći DJ-evi, poput Boba Sinklera i Dejvida Gete. Mislimo da ćemo već u novembru imati prvu praktičnu nastavu – dodaje Mića Jovanović.

(VIDEO) Ovakvo kolo još niste videli: Zapevajmo, braćo mila, ovu pesmu svi

U svetu ima nekoliko fakulteta na kojima postoje slični smerovi.
– Koliko mi znamo, na ovim prostorima ovo je prvi put da je otvoren smer za akademsko školovanje za DJ-eve. Mi se nismo vodili ni za jednim programom koji već postoji, već smo ga sami kreirali onako kako smo mislili da je najbolje. Naravno, u saradnji sa uspešnim DJ-evima i profesorima – objašnjava Jovanović.

Prošlo je samo nekoliko dana otkad su se u Beogradu pojavili bilbordi sa reklamom za novi smer, a na Fakultetu je već došlo do ozbiljnih promena.
– Toliko su nam se usijali telefoni da smo morali da dodamo još dve koleginice u info službi, kako bi se javljale na telefon i davale informacije. Stvarno je odziv neverovatan, više nego ikad na bilo kom smeru – kaže rektor Megatrenda.

(Izvor: Telegraf.rs, foto: Instagram)

PRETHODNA VESTOvo je najslađe selo na svetu: Nalazi se na 115 kilometara od Beograda i dobilo je ime po kamenovanju lovca
NAREDNA VESTTajna akcija srpskih aviona G-4 u ratu protiv NATO: Kako su Leteće zvezde uništile bazu OVK i 9 apača kraj Tirane