Home Vesti Dešava se jednom u 10 miliona: Rodio se beli bizon u Beo...

Dešava se jednom u 10 miliona: Rodio se beli bizon u Beo Zoo-vrtu i evo šta to znači

1738
0
Dešava se jednom u 10 miliona: Rodio se beli bizon u Beo Zoo-vrtu i evo šta to znači
Dešava se jednom u 10 miliona: Rodio se beli bizon u Beo Zoo-vrtu i evo šta to znači

U Beo Zoo-vrtu juče je rođen beli bizon. Inače, prema podacima, na 10 miliona mladunaca rodi se samo jedan koji je bele boje.

Indijanci belog bizona doživljavaju kao svetu životinju a za to je vezana jedna njihova stara legenda. Jednog leta, davno, sedam svetih plemena se sastalo. Sunce je bilo jako a ljudi su gladovali jer nije bilo divljači. Dva mladića su otišla da love. Pred njima se na putu pojavila devojka obučena u belo:

“Vratite se svom narodu i kažite im da dolazim”.

Ova sveta žena je Indijancima pokazala kako je sve u životu povezano, naučila ih je tajnama zemlje, učila ih je da se mole i da slede pravi put.

Kada je žena napustila pleme vraćala se na zemlju četiri puta menjajući svaki put boju. Na kraju se pretvorila u belog bizona. A onda je nestala. Kada je odlazila veliko grdo bizona je došlo do kampa. Od tada više nije bilo gladi a divljači je bilo u izobilju.

“Beli bizon je najsvetije živo biće koje možete sresti. Neki beli bizoni kada stare menjaju boju, što ima svoj značaj i to mora da protumači sveti čovek”, objasnio je jedan od duhovnih indijanskih vođa.

Indijanci rođenje belog bizona smatraju jedan od najznačajnijih od proročkih znakova. Rođenje belog bizona se dovodi u vezu sa čistoćom uma, ujedinjenjem nacija i dolaskom boljih vremena.

(Izvor: Kurir, foto: Facebook Beo Zoo vrt)

PRETHODNA VESTSRBIJA IZNENADILA I ZAČUDILA HOLANĐANKU: Ovde svi imaju najbolje telefone, nose markiranu garderobu, puše skupe cigare i kafići po ceo dan puni
NAREDNA VEST(VIDEO) Pevaj Srbijo, zemljo junaka: Kako to izgleda kada zajedno zapevaju Krstajić i Baja Mali Knindža