Home Vesti Evo ko najviše krade struju u Srbiji: Jedino sirotinja i penzioneri plaćaju...

Evo ko najviše krade struju u Srbiji: Jedino sirotinja i penzioneri plaćaju sve

1532
0
Ko krade struju u Srbiji
Ilustracija: Pixabay

Ekipa Prve televizije istraživala je ko krade struju, kako i da li je neko kažnjen zbog toga.

Iz Elektroprivrede Srbije kažu da statistika pokazuje da su najrevnosniji u plaćanju struje – penzioneri i socijalno ugroženi. Dakle, bogati kradu?

“To su uglavnom vlasnici velikih zgrada i vila, pekare, fabrike… Bilo je dosta poznatih privrednika, ali zakon je takav da mi ne možemo javno da objavimo, pa da svi u Srbiji čuju ko su ti ljudi”, kaže Sandra Alagić iz Elektrodistribucije.

Kako se navodi, u 2017. godini EPS je ulovio više od 6.000 kradljivaca koji su napravili štetu od čak milijardu dinara, zbog čega su protiv njih podnete krivične prijave i isključena im je struja.

Објава коју дели Miodrag Bazdar (@mbazdar) дана 14. Јун 2016. у 2:06 PDT

Osim toga, ističe se i da je samo u prvom kvartalu ove godine uhvaćeno 1.700 novih kradljivca koji su napravili štetu od 280 mlioiona dinara.

“Oko 70% je preko anonimnih prijava telefonom… Komšije prijavljuju i oni koji su učestvovali u tim mahinacijama”, dodaje Alagićeva.

Najviše kradljivaca struje je na jugu zemlje i u prigradskim naseljima oko Beograda.

Kradljivci struje koriste se raznim tehnikama, iglom kojom blokiraju brojilo ili magnetima pa merači pokažu manju potrošnju… U poslednje vreme krade se najviše sa bandera, jer se najveći potrošači kače na njih.

(Izvor: TV Prva/Alo)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Evo kako izgledaju srpski fudbaleri u igrici FIFA Mundijal: Neki liče, a neki će vas baš zasmejati
NAREDNA VESTSrbin oženio Kineskinju: Sad ona neće da radi jednu stvar