Home Vesti (FOTO) Srbijo, deca ti se rađala! Upoznajte Spasiće iz Kragujevca: Imaju šestoro...

(FOTO) Srbijo, deca ti se rađala! Upoznajte Spasiće iz Kragujevca: Imaju šestoro dece i ni na šta se ne žale

2014
1
Najlepša mama Šumadije

Neko bi rekao da je odgajanje i vaspitavanje šestoro dece u savremenim uslovima života – nemoguća misija. Neko bi možda i rekao, ali ne i Ana Spasić (36) iz Kragujevca, zvanično najlepša mama Šumadije.

Ana je ovu prestižnu nagradu osvojila ne toliko zbog toga što je reč o lepoj i sređenoj dami, već i zbog toga što se, uprkos brojnim iskušenjima koja šestoro dece sa sobom nose, Ana nikada ne žali.

– Malo kada tražimo pomoć od roditelja, odlično smo uigrani i sami – rekal je nedavno ona i otkrila da i pored toga što ona i njen suprug Darko rade, uvek imaju vremena za porodicu.

– Kuvamo i Darko i ja, mada imam značajnu gomilu za peglanje ovog trenutka. Radim u privatnoj firmi koja proizvodi instalacije za sudomašine, od ponedeljka do petka, nekada i subotom. Što se tiče porodica iz kojih dolazimo, i Darko i ja imamo po jednu sestru, ali smo od zabavljanja znali da ćemo imati više dece, bar troje ili četvoro – rekla je Ana.

Utorak je baksuzan, nedelja je za odmor: Saznajte šta dan rođenja prema srpskim običajima kaže o vama

 

Najlepša mama Šumadije

Njen suprug Darko objasnio je kako uspevaju da čuvaju decu kada rade istu smenu.

– Mi smo u braku od 2002. godine i otpočetka su se rađala deca, jedno za drugim. Stariji su uvek čuvali mlađe, mada nikada to nismo forsirali. Često kada sam ih gledao kako to rade, delovali su kao da se igraju u pesku, a opet to čine odgovorno i posvećeno – istakao je Darko i poručio da je njihova porodica dobro uigran tim.

– Kao mali čopor i kada se razmilimo jedan sklanja sto, drugi pere sudove, dve sestre kupaju najmlađeg Gavrila. To se posebno vidi na dan kada je GSP – generalno sređivanje prostorija – kroz osmeh objašnjava Darko.

Ovaj srpski običaj svi poštujemo: Znate li zašto se novopečenom ocu cepa odeća?

Najlepša mama Šumadije

Kaže da su odmalena decu naučili “filozofiji igračke”, a to im je ostalo utisnuto za sve drugo.

– Ana radi i brine o nama, kuva, pegla, ko bi nabrojao. Ja sam medicinsti tehničar, radim u Hitnoj pomoći, a imam i dodatni posao. Sviram u rok bendu. Samo tako možemo da zaradimo za pristojan život – kaže Darko i u jednom dahu pojašnjava:

– Kada sam deci počeo da kupujem igračke uvek sam im objašnjavao da ako ih dele imaće svi sve igračke, a ako svako hoće svoju, imaće po jednu ili dve. Mi ne možemo sa našim primanjima više od toga. Naučili su. Naša deca nam nikada nisu zamerila i rastužila se kada mlađi od starijih nasleđuju odeću i obuću – objašnjava Darko.

Ana Spasić sa suprugom

S druge strane, Ana kaže da je i drugarice bez dece ili sa jedno ili dvoje često pitaju kako stiže i da nalakira nokte.

– Uđem u kupatilo i dok neko od njih nešto radi ja na brzinu, stojeći. Ne znam, stignem, ja tako živim. Meni ništa od svega nije opterećujuće – ističe Ana.

Šta treba uraditi sa slavskom svećom posle slave: Kada se ugasi obratite pažnju na kretanje dima, a poželjno je čuvati na ovom mestu

A kada je reč o liniji, Ana i za održavanje linije ima “specijalan” recept.

– Sve usput. Usput sređivanje kose, usput šminkanje… – zaključuje Ana.

Izvor: Telegraf.rs, Foto: Facebook

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 17. APRIL 2019. GODINE: Vodolije nalazite se pod uticajem faktora sreće, Rakovi uvek možete da računate na podršku porodice
NAREDNA VEST(VIDEO) Ovim pištoljem je Princip presudio Ferdinandu: Istina o oružju iz kojeg je izvršen atentat