Home Vesti (FOTO+VIDEO) “Manje vina, manje vina”, “Perica ima ženu, Perica ima ženu”: Ovako...

(FOTO+VIDEO) “Manje vina, manje vina”, “Perica ima ženu, Perica ima ženu”: Ovako danas izgleda mali Tadija iz “Varljivog leta ’68”!

6389
0
(FOTO+VIDEO) "Manje vina, manje vina", "Perica ima ženu, Perica ima ženu": Ovako danas izgleda mali Tadija iz "Varljivog leta '68"!

Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno

Svi se sećate malog Tadije iz legendarnog filma “Varljivo leto ’68”, ali malo ko zna da je ovaj lik tumačio Andrija Mrkaić. Andrija je glumio najmlađeg člana ove neobične porodice, koji je imao simpatične i duhovite rečenice.

Neke su ostale dobro upamćene, pa se i danas rado citiraju kao na primer: “Manje vina, manje vina”, “Pera je na dedu i ja sam na dedu”, “Perica ima ženu, Perica ima ženu”, “zašto sada peremo zube, a šta ćemo da im radimo”…

(VIDEO) Posle filma Nije lako s muškarcima svi su sekli vene na nju: Ana je strahovala od profesora, razmazila se i odbijala uloge, a i u šestoj deceniji izgleda opako

Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno. Iako je većina njegove porodice bila protiv, deda ga je odveo na audiciju.

Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno.
Andrija nije upisao glumu, a ulogu zbog koje ga pamti čitava Jugoslavija je dobio sasvim slučajno.

Imao je zadatak da pročita pesmicu, nakon čega je filmskoj ekipi odmah zapao za oko!
– Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja – rekao je Mrkaić jednom prilikom.

(VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne znate da je to majka našeg poznatog glumca

Posle uloge sina Bate Stojkovića u filmu “Varljivo leto ’68”, Andrija je igrao i sina Nikole Simića u ostvarenju “Nema problema”. Nakon toga, nije se pojavio ni u jednom filmu.

Planirao je da upiše glumu, ali ga je splet okolnosti udaljio od toga i odveo na sasvim drugu stranu, posle odslužene vojske uputio se pravo na Havaje.

(Izvor: Telegraf.rs)

PRETHODNA VESTMuči vas nadimanje i bol u stomaku: Morate odmah da izbacite ovu namirnicu iz ishrane
NAREDNA VESTPravite se da ste mrtve i čekajte da ga prođe ili se požalite na glavobolju: Stari saveti za dame u braku kako da izbegnu akciju u krevetu će vas slatko nasmejati