Home Vesti (VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne...

(VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne znate da je to majka našeg poznatog glumca

11783
0
(VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne znate da je to majka našeg poznatog glumca
(VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne znate da je to majka našeg poznatog glumca

Pored uloga u pozorištu, igrala je u filmovima Tuđa Amerika, Jagoda u supermarketu i Sedam i po

Svi pamtimo legendarnu scenu iz filma “Rane” i baku koja sa glavnim junacima Pinkijem i Švabom puši džoint, ali malo njih zna ko je zaista ta osoba. Popularnost kultnog filma ne jenjava ni dan danas, a o privatnom životu aktera se može snimiti još jedan film, jer je samo jedan od omiljenih likova, Švabina baba, velika srpska glumca i majka našeg popularnog glumca.

U pitanju je Zorka Manojlović, rođena 1929. u Beogradu kao Zorka Doknić. Bila je dugogodišnja članica Pozorišta Boško Buha, gde je odigrala više uloga. Zorka je mama našeg proslavljenog glumca Mikija Manojlovića.

Tarzan od Srbije: Čuveni Džoni Vajsmiler je rođen u Banatu, a poslednja želja bila je da mu na sahrani puste tri puta ovu stvar

– Miki je bio toliko skromanda me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: ‘Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: ‘Vodu”. ‘Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo svi bili skromni – rekla je jednom prilikom Zorka i podsetila se kako je njen sin odlučio da se bavi glumom.

– Pre nego što je otišao na prijemni, nije ni pričao da bi želeo da se bavi glumom, nikad ništa nije recitovao. Tako, maturira naš Miki, i tata mu kaže,: ‘E, sad, sine, da upišeš matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu, da naučiš još neki jezik i da se baviš turzmom”. Miki kaže: ‘Važi, hoću, samo prvo da probam na Akademiji!” Nikome nismo rekli, čak se Milenko Maričić, koji je sa mnom bio kod Bojana Stupice, a primao je te godine klasu, naljutio na mene. ‘Znaš li ti koliko poziva dnevno ja dobijem da nekog upišem, a ti ćutiš?”, kaže meni Milenko. Samo sam mu ovo rekla: ‘Da preko veze upiše glumu pa da se celog života muči, jer nije imao talenta? Ne dolazi u obzir!”. Miki se upisao iz prve – rekla je Zorka pre 14 godina za “Blic”.

(VIDEO) Vinetu iz Leskovca: Najveća zvezda u Nemačkoj, Indijanci su ga gledali kao svog junaka, a čak jedan asteroid nosi njegovo ime

Pored uloga u pozorištu Zorka Manojlović je ostvarila zapažene uloge i u filmovima pored “Rana”, od kojih su najpoznatije uloge baka koje je tumačila u filmovima Tuđa Amerika, Jagoda u supermarketu i Sedam i po.

Zorka je preminula 25. septembra 2013. godine u 84. godini.

(Izvor: Blic)

PRETHODNA VESTKupovno nije isto što i domaće: Čokoladne praline sa višnjama
NAREDNA VESTOprobajte se kao pekar: Napravite burek sa mesom (VIDEO)