Home Vesti Glumio je policajca u filmu Balkanska međa, a nekada je bio popularniji...

Glumio je policajca u filmu Balkanska međa, a nekada je bio popularniji od Miloša Bikovića: Vinetua iz Leskovca obožavaju Nemci i Rusi, dok su mu Bugari posvetili pemu “Brate Gojko”

3089
0

Poznati glumac, kaskader i reditelj Gojko Mitić, rođen je 13. juna 1940. godine u selu Strojkovcu kod Leskovca

Posle niza uloga u uspešnim filmovima, danas živi u Berlinu, a put njegove karijere učinio ga je najpoznatijim indijancem Istočne Evrope. Igrao je i policajca u filmu „Balkanska međa“ sa Milošem Bikovićem.

Gojko Mitić je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih glumaca u državama Istočne Evrope. Posebno je bio popularan u Istočnoj Nemačkoj i Rusiji. Upravo zato tamošnji mediji danas na društvenim mrežama podsećaju na njegov rođendan.

Detinjstvo je Gojko proveo rodnom selu Strojkovcu, a potom se preselio za Beograd gde je studirao.

(VIDEO) Vinetu iz Leskovca: Najveća zvezda u Nemačkoj, Indijanci su ga gledali kao svog junaka, a čak jedan asteroid nosi njegovo ime

Šezdesetih godina prošlog veka, učestvovao je, često kao kaskader, u brojnim filmovima stranih produkcija.

Početak prave velike karijere usledio je pošto je izabran da tumači glavnu ulogu u istočnonemačkom filmu Sinovi velike medvedice.
Film je ostvario ogroman uspeh. Gojko je nastavio da dobija glavne uloge u avanturističkim filmovima u kojima je gotovo uvek glumio indijanca.

Poslednjih godina glumi u filmovima i radi u pozorištu. U filmu Balkanska međa sa Milošem Bikovićem igrao je policajca.

Bugarska grupa „Hipodil“ mu je nedavno posvetila pesmu Brate Gojko.

(rts.rs, Youtube, Twitter screenshot, Wikipedia)

PRETHODNA VESTJosip Broz Tito nije bio komunista: Razrešeno zašto nema petokrake na njegovom grobu
NAREDNA VEST“Nisam dobio platu, čekam bus sat i po, pa me još sad i ti drndaj”: Evo kako je tekla evolucija “ridžovana” u beogradskom gradskom prevozu