Home Vesti (VIDEO) Pavle Vuisić bio je pravi osobenjak: Na sahranu mu je došla...

(VIDEO) Pavle Vuisić bio je pravi osobenjak: Na sahranu mu je došla samo žena, a o njegovom neobičnom testamentu se još uvek priča

5389
0

Želeo je da umre nečujno, da to ne bude vest

Legendarni glumac Pavle Vuisić bio je specifičan čovek. Pored talenta za glumu on je takođe pisao pesme!

Veliki glumac rođen je 10. jula 1926. godine, a preminuo je 1. oktobra 1988. Često je pisao o smrti, kao da ju je čekao. Kao da joj se nadao.

Nije želeo da iko prisustvuje pogrebu osim njegove žene, a u poslednjoj verziji njegovog testamenta piše:

– Molim da se odlazak sa ovog sveta objavi tri dana posle pogreba.

Nema čoveka koji nije voleo i kome nije poznat glumački opus velikog barda jugoslovenske kinematografije Pavla Vuisića

Želeo je da umre nečujno, da to ne bude vest. Niko da ne slavi život koji on nije voleo. Na sahrani nije bilo nikog, samo njegova Mirjana. Nije bilo umrlice, ni slike. I jedan pop kog je dovela. I nije mu rekla ko je pokojnik.

– Samo sam rekla da se zove Pavle… – navela je.

Tako je sahranjen rab božiji Pavle. Inače, nije verovao u Boga. Pop je tu bio – iz inata, kako je Pavle i vodio dobar deo života.

Pavle je bio osobenjak posebne vrste. Slobodno vreme je provodio na reci Savi, daleko od svih, nikada nije izgovarao tekst kako je napisan, nije prihvatao gubljenje vremena i svoj rad je naplaćivao odmah.

Bio je glumac najšireg dijapazona i bez određenog “faha”, koji je mogao podjednako sugestivno igrati sve što odgovara njegovoj “robusnoj i pitomoj prirodi”.

(pulsonline.rs, youtube printscreen)

PRETHODNA VESTDanas su u modi neobična imena: Neka od onih koja roditelji daju deci nikad vam ne bi mogli pasti na pamet
NAREDNA VESTMajku su joj ubili Albanci, izgubila je brata blizanca: Pravo ime naše pevačice skoro niko ne zna, a pobegla je iz Srbije bez dinara u džepu