Home Vesti Podatak skoro za Ginisa: U jednom gradu u Srbiji živi čak 99...

Podatak skoro za Ginisa: U jednom gradu u Srbiji živi čak 99 MILIONERA, svaki deseti je ŽENA

1821
0

Poreska uprava saopštava da je lane na teritoriji Kruševca i okoline bilo čak 99 milionera – četiri više nego 2016, kada je na osnovu prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana 95 ostvarilo primanja veća od zakonske granice koja iznosi dva miliona i 375.136 dinara.

Među gradovima koji su u nadležnosti Regionalnog odeljenja Poreske uprave u Kragujevcu, po broju zaposlenih sa izuzetno visokim zaradama, iza Kruševljana su Kraljevčani, sa 96 poreskih obveznika u ovoj kategoriji. U Užicu ih je 141, u Čačku 157, a u gradu na Lepenici najviše – 398, pišu Novosti.

Zajam, povišica, metla, trougao: 10 narodnih verovanja kako da novac ostane u kući

Pritom, Poreska uprava Republike Srbije je u zakonom predviđenom roku primila ukupno 23.238 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana u 2017.

Od stotinu najvećih prijavljenih prihoda, 73 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju “pokriva” Regionalno odeljenje Poreske uprave u Beogradu, a od 100 najviše iskazanih prijavljenih prihoda čak 69 obveznika su državljani Srbije, ostali su stranci, a zanimljivo je i to da je tek svaki deseti “bogataš” žena.

Podatak skoro za Ginisa: U jednom gradu u Srbiji živi čak 99 MILIONERA, svaki deseti je ŽENA
Podatak skoro za Ginisa: U jednom gradu u Srbiji živi čak 99 MILIONERA, svaki deseti je ŽENA

Najčešća prijavljena zanimanja sa za ovdašnje prilike oporezivim primanjima su menadžer, direktor i inženjer, što je po svemu sudeći slučaj i u Kruševcu sa pripadajućim opštinama. Prosečna primanja u Rasinskom okrugu, međutim, značajno su manja.

Ako imate ovih 10 dinara, odmah ih možete zameniti za 8.000 evra!

Neto plate su, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvom kvartalu ove godine prosečno iznosile 40.716 dinara.

Tokom prva tri meseca ove godine, najveće zarade u Okrugu su primali Kruševljani (42.725 dinara), pa Trsteničani (38.894), dok su skoro izjednačeni bili žitelji Brusa (37.490) i Aleknsadrovca (37.422), pišu Novosti. Najmanja primanja su zabeležena u Ćićevcu (36.506) i Varvarinu – 35.490 dinara.

(Izvor: Srbija danas/Novosti, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTČudotvorni lek protiv raka: Hilandarski monasi prave besplatni eliksir zbog kojeg ceo svet dolazi po spas
NAREDNA VESTPrvi vampir je bio Srbin i nije holivudski lepotan: Evo šta su KARAKONDŽULE i DREKAVCI i zašto sektaši iz celog sveta dolaze na Srebrno jezero