Home Vesti Zajam, povišica, metla, trougao: 10 narodnih verovanja kako da novac ostane u...

Zajam, povišica, metla, trougao: 10 narodnih verovanja kako da novac ostane u kući

4125
0

Da bi novac koji ste zaradili voleo vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijedan dinar

1. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu

Povišicu treba da tražite u sredu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu verovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije s parama koje obavljate uveče ili noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži, jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način.

Ovo je prvi srpski tajni agent: Knjaz Miloš oslovljavao ga je sa “brate”;, a rekvizit u stilu Džejms Bonda i danas stoji izložen u Takovu

2. Plata treba da prenoći
Da bi novac koji ste zaradili voleo vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijedan dinar. Cela suma trebalo bi, po verovanju, da prenoći u vašem domu.

3. Šta se ne pozajmljuje komšijama
Ne valja pozajmljivati komšinici hleb ili so, jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

4. Kućna pravila za pun budžet
Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

5. Kada džepovi donose novac
Džepove odeće koja visi u ormanu napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscepane džepove ili otpalu dugmad.

6. Staro verovanje o metlama
Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

7. Napravite trougao od 10 dinara
U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu od 10 dinara savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i srećna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čoveka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

8. Čuvajte kovanice
Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

9. Ne kradite tuđu sreću
Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili pocepane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

10. Čuvajte krupnu novčanicu
U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.

(Izvor: stil.kurir.rs, foto: pixabay)

PRETHODNA VESTMontevideo, Bog te video koliko netačnih istorijskih činjenica: Vampir nije bio fabrički radnik, Boža Dunster nije bio smušen, a novinar Bora uopšte nije pio alkohol
NAREDNA VEST“Pun sam s pare ko žaba s dlaku”, “Mazna ko nevesta pred prvo spanje”: Vodič kroz leskovačke izraze zbog kojih ćete se hvatati za stomak od smeha