Home Vesti Tek rođena beba ostavljena ispred crkve u Čajetini: Roditelji, imate li dušu?

Tek rođena beba ostavljena ispred crkve u Čajetini: Roditelji, imate li dušu?

2096
0

Bezbednosne kamere obliženjeg lokala zabeležile su automobil koji se nakratko zaustavio ispred crkve, a onda samo produžio dalje

U porti crkve Svetog Arhangela Gavrila, u centru Čajetine, pronađena je beba teška tri kilograma, koja je, posle ukazane lekarske pomoći u čajetinskom Domu zdravlja i užičkoj Bolnici, dobrog opšteg stanja.

Muško novorođenče teško tri kilograma, najpre je zbrinuto u čajetinskom Domu zdravlja, a potom prebačeno na Odeljenje neonatologije u užičkoj Bolnici.

Razbole se lisica, suši se ko grana: Vozač GSP pustio pesmicu preko zvučnika kako bi umirio rasplakalu bebu

Bebu je rano jutros pronašla žena koja je šetajući psa, prolazila pokraj crkve. Ona je pozvala najbližeg, parohijskog sveštenika, a potom i lekare.
– Beba je vakcinisana protiv hepatitisa. Dobila je vitamin Ka, koji se redovno daje, standardna procedura za se novorođene bebe i zaštićen je protiv tetanusa, jer je beba rođena van porodilišta najverovatnije – kaže doktor Đorđe Joković, pedijatar.

Brojite ovce da zaspite, klin se klinom izbija: Ovih 6 sujeverja su potpuno tačna

Po prvim i nezvaničnim informacijama, bezbednosne kamere obliženjeg lokala zabeležile su sinoć automobil koji se nakratko zaustavio ispred crkve, a onda samo produžio dalje.
– Mi smo sa naše strane preduzeli mere, pokrenut je odgovarajući postupak, ali će naša aktivnost zavisiti od drugih, od zvaničnog izveštaja koji ćemo dobiti – navodi Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini.

Do okončanja istrage, beba će biti zbrinuta u užičkoj Bolnici.

(Izvor: Telegraf, RTS, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 10. OKTOBAR 2018. GODINE: Ovnovi morate shvatiti da nečije odobravanje i komplimenti nemaju upotrebnu vrednost, Lavovi emotivna afirmacija u vama pokreće novu energiju
NAREDNA VEST(VIDEO) Božje čudo u Grčkoj: Pčelar stavio ikone u košnice, a kada ih je otvorio ostao je u šoku