Home Vesti (VIDEO) Američki marinci pevaju “Bože, spasi Kosovo”: Više nas ništa ne može...

(VIDEO) Američki marinci pevaju “Bože, spasi Kosovo”: Više nas ništa ne može iznenaditi!

1792
0
(VIDEO) Američki marinci pevaju
(VIDEO) Američki marinci pevaju "Bože, spasi Kosovo": Više nas ništa ne može iznenaditi!

Video u kojem američki marinci pevaju “God bless Kosovo” (Bože blagoslovi Kosovo) postao je instatni hit na kosovskim portalima

Danas su, krenuvši tragom priče, došli do izvesnog Arbnora Šalje, Albanca koji živi u Americi, koji je “krivac” za nastanak ovog klipa.

Šalja je rođen na Kosovu, a tokom NATO agresije je 1999. godine izbegao sa porodicom u SAD. Nedavno je diplomirao na američkoj Vojnoj akademiji i na dan diplomiranja nagovorio je svoje kolege da se pevaju u čast Kosova.

Za jedan kosovski sajt, Šalja je objasnio da to nije bio težak zadatak:

– Pre diplomiranja, ispričao sam kolegama i svom generalu o ratu na Kosovu i svoju životnu priču. Oni su mi tada rekli da su počastvovani što je Amerika tada pružila pomoć narodu Kosova. Zato mi nije bilo teško da ih ubedim da zapevaju za Kosovo, a i general je bez razmišljanja odobrio ovo – objasnio je Šalja.

Više nas ništa ne može iznenaditi
Više nas ništa ne može iznenaditi

Video je objavljen na Fejsbuku, a Šalja kaže da je na ovaj način hteo da se zahvali i Americi što je spasila njegovu porodicu:

– Ako poslušate, čućete kako sa kolegama pevam “Bože blagoslovi Kosovo”. Za one koji ne znaju, Sjedinjene države su spasile moju porodicu i ja sam umesto da budem žrtva etničkog čišćenja, zajedno sa svojom porodicom, došao u ovu predivnu zemlju. To što sam pevao tu pesmu na dan svog diplomiranja bio je trenutak ponosa, ne samo za mene i moju porodicu, nego za svakog Albanca – priča Šalja, koji se, normalno, dotakao i teme formiranja Vojske Kosova:

– Ponosan sam što će Kosovo u petak dobiti svoju vojsku. Konačno pravimo veliki korak za svoju budućnost. Mislim da smo srećni zbog ove odluke i verujem da tako govorimo našim neprijateljima da nas više ne mogu ugroziti, pogotovo što imamo podršku tako moćne sile kao što je Amerika – rekao je Šalja.

(Izvor: Espreso, foto: Screenshot Facebook, Pixabay)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Prošlo je 20 godina od užasnog masakra u kafiću Panda: Porodice stradalih srpskih mladića i dan danas se pitaju ko ih je streljao
NAREDNA VESTDeda Hrvat poludeo kada je čuo ko je najbolji na svetu u vaterpolu: J***m ti mater! I tebi i njoj! U mojoj kući si našla da je spominješ!?”