Home Vesti (VIDEO) Ruskinje bi Srbe za muževe: “Srbi su lepi i zavodljivi, a...

(VIDEO) Ruskinje bi Srbe za muževe: “Srbi su lepi i zavodljivi, a najviše nam se dopada ovo”

4403
0

Najpoželjnije neženje među Ruskinjama bili su nekad Amerikanci, Nemci i Italijani, i uopšte muškarci koji dolaze iz bogatih i razvijenih zapadnih zemalja

U Rusiji je godinama vladao trend da se devojke udaju za strance. Političari i stručnjaci za socijalna pitanja su glasno govorili o opasnom izvozu nevesti — hiljade i hiljade Ruskinja svake godine napuštalo je zemlju. Ženska bračna migracija kao socijalni fenomen pojavio se u Rusiji devedesetih godina prošlog veka, odmah posle raspada Sovjetskog Saveza i pada „gvozdene zavese“.

U zemlji se teško živelo, pa su ruske neveste mahom hrlile u inostranstvo u nadi da će tamo imati bolji život. U to vreme, iz zemlje su masovno odlazile visokoobrazovane žene, jer su udajom dobijale i šansu da negde na Zapadu rade u struci i uzgred nešto i zarade.

Putin dao dozvolu za ubijanje: Žena ima pravo da najstrože kazni čoveka koji ju je silovao!

Međutim, taj trend je vremenom počeo da jenjava, nakon Putinovog dolaska na vlast. Stručnjaci takav preokret objašnjavaju poboljšanjem ekonomske situacije u zemlji i porastom životnog standarda. Danas Ruskinje, naročito one obrazovane i u velikim gradovima, ne žele da ograničavaju svoju slobodu, već da grade karijeru, putuju po svetu i vode aktivan društveni život. Psiholozi i sociolozi kažu da su se one emancipovale, i tvrde da Ruskinje sada sve kasnije ulaze u brak.

Istina, i dalje ima mnogo onih kojima su na prvom mestu tradicionalne vrednosti — kuća i porodica, ali i onih koje su „lovci“ na dobro situirane muškarce, koji bi trebalo da „reše sve njihove probleme“. Uostalom, kao i u svakoj drugoj zemlji u svetu.

Ipak, interesovanje Ruskinja za strance nije iznenađujuće ako se uzme u obzir demografska situacija — prema statistici, Rusija je država žena, a njih je za oko deset miliona više nego muškaraca.

Nekada su najpoželjnije neženje među Ruskinjama bili Amerikanci, Nemci i Italijani, i uopšte muškarci koji dolaze iz bogatih i razvijenih zapadnih zemalja.

Ali, na ceni su i Srbi.

Osim u svom gradu, u restoranu ili na poslu, često su se devojke sa strancima upoznavale preko agencija za bračne kontakte, a kasnije i preko interneta. Ređe preko provodadžija. „Kad devojka ide u bračnu agenciju i traži stranca, jasno je da ona ne traži voljenu osobu, već čoveka s kreditnom karticom“, oštro su ih osuđivali.

U MENI TEČE SRPSKA KRV! Prelepa Putinova tužiteljka otkrila da su joj preci Srbi

Pa, ako se uzme u obzir finansijski status Nemca, Italijana ili Francuza, nameće se pitanje kakve su tu šanse prosečnom Srbinu. Ipak, reklo bi se — velike! Najveća prednost Srba u odnosu na ostale nacije je pravoslavna vera, slovensko poreklo, bliskost jezika i kulture… A mnogim Ruskinjama je upravo to presudno. Ruskinje vide Srbe kao lepe, zgodne, stasite i temperamentne muškarce, čvrstog karaktera, pomalo grube, tradicionaliste, dobre ljubavnike, pouzdane partnere i dobre očeve. Osim toga, Srbi su otvoreni, srdačni, darežljivi… Duhoviti su, šarmantni, zabavni… Opisuju ih i kao vredne, sposobne i dobre domaćine, koji u kući vode glavnu reč. „On je gazda u kući, a njegova reč je zakon… Ume i da lupi pesnicom o sto, ali mu je porodica svetinja“, pišu na forumima iskusne srpske snajke ruskog porekla.

Prema ženama su pažljivi, dodaju one, često slatkorečivi, a umeju da budu nežni i romantični. Pravi su džentlmeni i muškarci! Ruskinje veličaju i hvale srpske muškarce na „sva usta“, ali im „prebacuju“ da su veoma zahtevni.

„Oni bi hteli uvek sređenu damu pored sebe, domaćicu u kući, strastvenu ljubavnicu i dobru majku njihovoj deci. I sve to u jednome“, dodaju šaljivo.

Međutim, ima i onih koje su se „opekle“ — one Srbe opisuju kao posesivne, ljubomorne, tvrdoglave, svadljive i „preterano emotivne“. Za njih kažu da su preke naravi, a da uz to vole i da „švrljaju“. Ipak, slažu se čak i one da „svuda ima raznih ljudi“.

Udati se za Srbina često znači ’udati se‘ i za njegovu majku“, kritikuju Ruskinje koje su živele u zajednici.

Putin je svoje ćerke dugo skrivao od očiju javnosti: (Je)Katerina udata za bogataša, Marija za kontroverznog bankara

Koliko ima srpsko-ruskih brakova niko pouzdano ne zna. Uglavnom se Srbi žene Ruskinjama, dok se primeri u kojima se srpska žena udala za Rusa gotovo mogu izbrojati na prste. Mešoviti srpsko-ruski brakovi sklapaju se već vekovima — tako je bilo i u carsko doba, i u sovjetsko vreme, a tako je i danas. Toga će uvek i biti.

„Na kraju, ono najvažnije — Srbi zaista veoma vole ruske žene. To je velika istina! Oni nas jednostavno vole zbog toga što vole sve što je vezano za Rusiju“, navodi jedna Ruskinja.

Srpski muškarci, s druge strane, svoje supruge Ruskinje opisuju kao lepe, negovane, seksipilne, koketne, zagonetne, tople i mudre žene, privržene kući i porodici, kao dobre domaćice i majke.

(Izvor: espreso.rs, Youtube)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 1. FEBRUAR 2019. GODINE: Rakovi potrudite se da poboljšate svoju koncentraciju, Strelčevi ne budite brzopleti već sačekajte dobru priliku
NAREDNA VESTSlužbenica objavila tvit koji je sve raznežio: Stariji čovek dobio mnogo veću nagradu na Bingu nego što je mislio, a evo šta će uraditi sa tim novcem