Home Vesti “Bolje je dilovao drogu, nego što je pevao, bio je toliko dobar”:...

“Bolje je dilovao drogu, nego što je pevao, bio je toliko dobar”: Sinatra je bio Eskobarov diler?

3164
0

Sin i brat Pabla Eskobara tvrde da je oskarovac i muzička legenda bio diler kokaina i “njihov čovek u Majamiju”

Kolumbijac rođen u Medelijnu u kartel se ubacio još krajem sedamdesetih, nakon što nije uspeo da privede kraju svoje studiranje. Nakon smrti prvog vođe Fabija Restrepa, Pablo Eskobar je preuzeo kontrolu i započeo masovnu ekspanziju operacija. U isto vreme se kod kuće često ponašao kao Robin Hud, pa su ga mnogi Kolumbijci obožavali zbog humanitarnih projekata koje je finansirao.

Eskobarov sin, arhitekta Sebastijan Marokin, odlučno tvrdi da je jedan od “njegovih ljudi” bio i legendarni pevač Frenk Sinatra

Imao je, jasno je iz svedočenja njegovih saradnika i dokumenata kojih se dočepala policija, stotine saradnika širom američkog kontinenta – od “običnih ubica” i dilera, preko trgovaca i političara, pa čak i zvezda.

Kuda ide Srbija: Deca šmrču nasred časa, puše džoint ispred policajaca, a onda kače na Instagram

Naime, Eskobarov sin, arhitekta Sebastijan Marokin, odlučno tvrdi da je jedan od “njegovih ljudi” bio i legendarni pevač Frenk Sinatra. On je Eskobaru svesrdno, kaže Marokin, pomagao da zarađuje oko 420 miliona dolara svake nedelje.

Sebastijan je u intervjuu potvrdio da je Sinatra bio Eskobarov čovek u Majamiju, na Floridi.

Eskobarov sin, arhitekta Sebastijan Marokin, odlučno tvrdi da je jedan od “njegovih ljudi” bio i legendarni pevač Frenk Sinatra

– Bolje je dilovao kokain, nego što je pevao. Onda znate kako je bio dobar – rekao je o pevaču koji je preminuo 1998. godine.

Marokin tvrdi i da je čitav niz pevača svoje karijere započeo pod sponzorstvom šefova kartela. Kaže kako, to nigde nema napismeno, ali tvrdi da je svojim ušima čuo kako je njegov otac sa svojim kolegama često pričao o tome kako je Sinatra odličan u poslu.

To nije prvi put da se Sinatra povezuje s mafijom. FBI ima čitav dosije o tome na koje je sve načine on bio povezan s nizom domaćih mafijaških šefova. Iako je on to uvek opovrgavao, znalo se da je, recimo, bio jako dobar prijatelj sa čikaškim mafijašem Semom Đijankanom, a imao je veze s mafijašima iz Filadelfije i Detroita.

Postoji priča i da je lik pevača Džonija Fontejna iz “Kuma” zasnovan na Sinatri i načinu na koji je pevač dobio ulogu filmu u “Odavde do večnosti” za koju je 1954. godine nagrađen Oskarom.

Upravo zato Sinatra nije mogao da podnese ovaj film i nekoliko je puta navodno pretio Kopoli da ni slučajno ne snimi tu scenu, a nakon izlaska filma je koristio svaku priliku da ga pljuje.

Zašto su Šakira i Pike deci dali pravoslavna imena: Ovo je odgovor i bićete iznenađeni

Međutim, Eskobarove je upoznao godinama kasnije. Iako se čini kako je više puta uhvaćen s “prstima u pekmezu”, Sinatra nikada nije procesuiran niti optužen za ilegalne radnje. Da li je to zato što ga je štitila “slava” ili zbog toga što je bio tako lukav, ne zna se.

Eskobarov sin, arhitekta Sebastijan Marokin, odlučno tvrdi da je jedan od “njegovih ljudi” bio i legendarni pevač Frenk Sinatra

I Pablov brat Roberto u svojoj knjizi “Priča računovođe: Unutar nasilnog sveta kartela Medelin” piše o tome kako su se susreli i otišli na večeru sa Sinatrom u Las Vegasu. Tokom te večere Sinatra im je ponudio da im bude vodič u helikopterskoj turi Las Vegasa.

Sinatra je od tada Eskobarove nazivao “investitorima u nekretnine”. Drugi izvori međutim kažu da kada je Sinatra prvi put čuo “ružne” stvari o Eskobaru, da je pozvao prijatelja koji ih je upoznao u Las Vegasu i rekao mu da ni mrtav ne želi da bude dovođen u vezu s njima.

(Youtube printscreen)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 18. OKTOBAR 2018. GODINE: Device oslobodite se pogrešnih navika i prihvatite nečije reči kao dobar putokaz, Rakovi radna terapija na vas deluje smirujuće
NAREDNA VESTDa li ste znali da Beograd ima “Sveti kamen”: Nalazi se na Dorćolu, mnogi prolaze pored njega, a toga nisu ni svesni