Home Istorija Čuvar Zejtinlika zahvalan Bogu: Deda Đorđe dočekao da mu se ispuni jedina...

Čuvar Zejtinlika zahvalan Bogu: Deda Đorđe dočekao da mu se ispuni jedina želja

2866
1
Čuvar Zejtinlika zahvalan Bogu: Deda Đorđe dočekao da mu se ispuni jedina želja
Čuvar Zejtinlika zahvalan Bogu: Deda Đorđe dočekao da mu se ispuni jedina želja

Više od pola veka brine o senima heroja

Čuveni Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, imao je samo jednu želju, da dočeka 100 godina od Solunskog fronta, što mu se nedavno i ispunilo!

– Nisam puno toga u životu želeo, moj svet je bio mali i sveden na ovo ovde, ali eto – to želim. Kažu da je sreća samo drugo ime za Boga, pa neka me on za tu želju pogleda – izjavio je jednom prilikom čuveni deda Đorđe.

Spomenik vojvodi Vuku: Mnogi prolaze pored njega, a niko ne zna priču o tom junaku

U subotu 15. septembra, obeleženo je tačno 100 godina od proboja Solunskog fronta, tako da je dočekao ispunjenje ove skromne želje!

Deda Đorđe je postao deo istorije kako Srbije, tako i Grčke, u kojoj je i rođen pre 90 godina.

Dobro je poznat svima koji su posetili mesto na kojem počivaju posmrtni ostaci oko 8.000 heroja Velikog rata, stradalih tokom bitaka na Solunskom frontu, u redovima srpske vojske.

Više od pola veka brine o uređenju grobnica i svakom posetiocu govori o slavnoj i tragičnoj istoriji – uz obavezno kazivanje stihova Vojislava Ilića Mlađeg.

(Izvor: Srbija danas, foto: Screenshot Youtube)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Zvezdaško utišavanje himne Lige šampiona impresioniralo Evropu i svet: 27 godina su čekali da je čuju i onda tako jako pevaju da je ne čuju!
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 20. SEPTEMBAR 2018. GODINE: Bikovi izbegavajte loše navike, prijaće vam boravak u prirodi, Rakovi važno je da sačuvate optimizam i dobru volju