Home Vesti (VIDEO) Zvezdaško utišavanje himne Lige šampiona impresioniralo Evropu i svet: 27 godina...

(VIDEO) Zvezdaško utišavanje himne Lige šampiona impresioniralo Evropu i svet: 27 godina su čekali da je čuju i onda tako jako pevaju da je ne čuju!

4729
0
(VIDEO) Mama mia: Napolitanci se naježili kada su videli koreografiju i čuli pesmu navijača Zvezde
(VIDEO) Mama mia: Napolitanci se naježili kada su videli koreografiju i čuli pesmu navijača Zvezde

Italijanski i španski novinari ostali u čudu

Crvena zvezda je konačno, posle 27 godina, dočekala da zaigra u Ligi šampiona. Crveno-beli su podelili bodove sa Napolijem (0:0), a nezaboravna atmosfera i koreografija sa Marakane zadivili su ceo svet.

Navijači Zvezde su uspeli da na Marakani učine ono što su godinama radili na utakmicama košarkaške Evrolige. Uspeli su da utišaju himnu Lige šampiona! Kada je sa razglasa počela da se intonira čuvena himna, više od 50 hiljada navijača se potrudilo da je nadglasa i uspeli su u tome.

Ovaj detalj ostavio je snažan utisak na španskog novinara Aitora Lagunasa, koji je svoje impresije podelio na Tviteru:

“27 godina su čekali da čuju himnu Lige šampiona… i onda tako jako pevaju da ne možete da je čujete. Jedna od najvećih stvari koju sam ikada video na stadionu”.

Italijanski novinari takođe su bili impresionirani. To su naveli i u svojim izveštajima iz Beograda, pa tako baš napuljski “Minformo” prenosi utiske svog novinara kome nije manjkalo reči da opiše ono što je osetio u utorak uveče od strane “Delija”.

– Kakav je to samo šou bio! Spektakl su priredile pristalice Crvene zvezde, fantastičnom koreografijom na sve četiri tribine, kojom je Liga šampiona i počela za Karla Anćelotija i njeogvu ekipu. A sve četiri tribine su se tresle od navijanja, podrška nije prestajala niti jednog trenutka. Ni jedne jedine sekunde. Na momente je sve grmelo, potom vam se učini da je, konačno, došao tren za predah, a tada shvatite da je zapravo počelo dovikivanje ‘severa’ sa ‘istokom’, pa sa zapadnim delom stadiona. I onda, svi zajedno. Pesma, pesma, pesma. I skakanje. I šalovi. Fudbal – kao nekad. Pravi pravcati spektakl, a biti deo toga, bila je privilegija – napisao je novinar i nastavio u istom dahu.

– Uostalom, da neće biti ovo baš obična noć u nikad običnoj Ligi šampiona, nagovestile su nam kolege iz Beograda. Pred izlazak igrača na teren, jedan od njih nam je rekao: “E, znate li koliko smo godina čekali da se čuje himna Lige šampiona na našem stadionu?”. Znamo, odgovorimo mu, “nikada je niste ni čuli jer je te 1992. kada ste poslednji put igrali ovo takmičenje te himne nije ni bilo. Mora da ste se uželeli”. “Može biti. Ali, sad ćete da čujete, kako himnu Lige šampiona nećete ni da čujete”. I, zaista, kada se podigla koreografija, kada je ceo stadion obojen u crveno-belo, a čuli se prvi taktovi pesme “Champions!”, počela je grmljavina. Reči nismo razumeli, ali je u tu grmljavinu stala sva ona ljubav, sve one decenije čekanja. Zvezdina pesma je bila važnija od bilo koje pesme Lige šampiona. I, mi smo se, potpuno fascinirani zaglušujućom bukom, koju su stvarala i deca i bake, i tifozi i veterani, nekako udenuli u taj jedan crveno-beli stih, makar na tren, postajući svedoci noći za istoriju – piše ovaj novinar.

Zvezda se vratila u Evropu, ugostiće uskoro Liverpul i PSŽ, što je nova prilika za dokazivanje ko ima najvatreniju podršku sa tribina.

(Izvor: Espreso, Blic, foto: Šajkača)

PRETHODNA VESTHoroskop za 19. septembar 2018. godine: Bikovi oslonite se na svoj razum, Blizanci obratite pažnju na zdraviji način ishrane
NAREDNA VESTČuvar Zejtinlika zahvalan Bogu: Deda Đorđe dočekao da mu se ispuni jedina želja