Home Recepti DA BUDU NAJLEPŠA: Pet ludih načina da ofarbate jaja za Vaskrs!

DA BUDU NAJLEPŠA: Pet ludih načina da ofarbate jaja za Vaskrs!

11901
0

Uskoro će Vaskrs, pa nije na odmet pomoći domaćicama kako da ofarbaju jaja.

Ovo je 5 čudnih načina na koje možete ukrasiti jaja za najradosniji hrišćanski praznik.

1. Bojenje jestivim bojama preko papirnog ubrusa

Ovaj način je vrlo jednostavan. Skuvajte jaja i ohladite. Zamotajte ih jedno po jedno u papirni ubrus. Navucite čiste gumene rukavice. Stavite jestivu boju na ubrus. Bolje je ako se boje ne dodiruju. Našpricajte vodom iz flašice sa raspršivačem. Lagano stisnite ubrus rukom tako da se iscedi višak vode. Stavite u posudu i ostavite da se suše preko noći.

SMRDIĆ, BA, MOZGOVO, SVINJAREVO: Ovo su najneobičnija imena srpskih sela

2. Bojenje jestivim bojama

Ako zaboravite da kupite kesice s bojom, poslužite se jestivim bojama za kolače i dekoraciju. Skuvajte jaja, pa u čašama napravite boje. Polako mešajte boje dok ne dobijete željenu nijansu. Stavite jaja u boju na pet minuta, izvadite i osušite.

3. Vodom i lakom za nokte

Potrebna su vam voda, plastična čaša i lakovi za nokte. Jaja skuvajte i ohladite. U vodu dodajte kap po kap laka za nokte, promešajte čačkalicom i umočite jaje. S čačkalicom možete i šarati po jajetu. Ostavite da se osuši s jedne strane pa kasnije ponovno bojite s druge strane.

4. Kombinovanje različitih jestivih boja

Skuvajte jaja i pomoću jestivih boja i vode napravite željenu nijansu. Obložite jaja gumicama i stavite na pet minuta u boju. Osušite pa stavite ponovo još pet minuta s druge strane, ali u drugu boju. Ponovo osušite. Vaše bojenje može biti gotovo sada ili možete još jednom staviti jaje u treću boju kako biste dobili što šareniji efekt. Osušite put i skinite gumice.

Srpski svadbeni običaji: 7 stvari koje mlada mora da uradi kako bi brak bio srećan i dugovečan

5. Bojenje pirinčem i bojama

Postoji još jedan način koji ne podrazumeva nimalo vode u procesu, osim dok kuvate jaja. Stavite pirinač u plastičnu posudicu, za koju imate poklopac. Dodajte nekoliko kapi jestive boje, stavite poklopac i dobro protresite. Uzmite jaja i stavite u posudicu s obojenim pirinčom pa uvaljajte dok boja ne pređe na jaja.

(Izvor: Alo.rs)

 

PRETHODNA VESTPoznajete li tradiciju: Evo zašto katolici i pravoslavci Uskrs nekada slave istog datuma, a nekada ne
NAREDNA VESTŠta se radi sa starim jajetom: Koja je sudbina prošlogodišnje „čuvarkuće“