Home Recepti Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana

Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana

508
0
SHARE
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana

Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj

Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.

Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:

Samo za gurmanluke: Ovo su 3 recepta za preukusne posne čorbe

– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.

– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.

– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.

– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.

– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.

– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.

– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.

Zaboravljena stara srpska jela: 4 poslastice iz čuvenog Patinog kuvara

– Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.

– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.

(Izvor: ZenaBlic, foto: Pixabay)