Home Vesti (FOTO) Oskrnavljen mural u Kraljevu: Kome u Srbiji smetaju besmrtni heroji sa...

(FOTO) Oskrnavljen mural u Kraljevu: Kome u Srbiji smetaju besmrtni heroji sa Košara?

2128
0
(FOTO) Oskrnavljen mural u Kraljevu: Kome u Srbiji smetaju besmrtni heroji sa Košara?

Ostaje da se vidi da li će i u kom roku nadležni organi pronaći krivce i odgovarati za svoja nedela

Da u Srbiji više ništa nije sveto, pokazao je najnoviji primer iz Kraljeva. Neko je, noć uoči otkrivanja, oskrnavio mural u Kraljevu posvećen besmrtnim herojima sa Košara.

Kada su predstavnici Vojske Srbije, policije, bezbednosnih službi, kao i sami učesnici bitke za Košare došli na zborno mesto imali su šta da vide.

Pas koji je voleo i čuvao vojsku: Ovo je priča o majoru Listeru i njegovoj slavnoj pogibiji na Košarama

Upravo jedan od boraca sa Košara, Ivica Kolev, imao je šta da poruči vandalima koji su uništili sećanje na njegove poginule i preživele drugove.
“Svečanom otkrivanju murala prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, Policije, Bezbednosnih službi, predstavnici regionalne i lokalne samouprave, predstavnici kulturnih ustanova, kao i neki od Borca i Oficira učesnika bitke na Кošarama… Vinovnici ovog besramnog nedela znali su sve ovo.. UPRAVO ZATO SU MURAL OSКRNAVILI NOĆ PRED OTКRIVANJE!”, napisao je Kolev na Fejsbuku i nastavio u istom dahu.

“Moje mišljenje je da je činom ovog nedela pored skrnavljenja spomena na pale Heroje sa Кošara, iskazano nepoštovanje i svojevrsni napad na Državu Srbiju! Mural su mogli da oskrnave i kasnije…

Noć kada je gorelo nebo i zemlja: Kako su NATO avioni zabranjenim kasetnim bombama zasuli položaje i ubijali srpsku mladost na Košarama

“Ali, očigledno im je bilo bitno da mural bude oskrnavljen na samoj svečanosti otkrivanja, pred predstavnicima Vojske, Policije, Bezbednosnih službi, predstavnicima regionalne i lokalne vlasti, predstavnicima ustanova kulture”, zaključio je Kolev.

Ostaje da se vidi da li će i u kom roku nadležni organi u Kraljevu pronaći krivce i odgovarati za svoja nedela.

PRETHODNA VESTVojnički je mala beba za njega: Probajte specijalitet – pasulj sa dimljenim mesom i slaninom!
NAREDNA VEST(VIDEO) „Jednom ljudi daju reč, ona ostaje ili se pogazi”: Kako je major Tepić herojski poginuo i sa sobom odneo u smt na desetine neprijateja