Home Vesti Giga Moravac na hemioterapije išao autobusom GSP, šta je rekao otmičaru aviona...

Giga Moravac na hemioterapije išao autobusom GSP, šta je rekao otmičaru aviona posle 30 godina koji ga je držao kao taoca: Marko Nikolić kakvog niste poznavali

2820
1
Giga Moravac na hemoterapije išao autobusom GSP, šta je rekao otmičaru aviona posle 30 godina koji ga je držao kao taoca: Marko Nikolić kakvog niste poznavali
Giga Moravac na hemoterapije išao autobusom GSP, šta je rekao otmičaru aviona posle 30 godina koji ga je držao kao taoca: Marko Nikolić kakvog niste poznavali

Marko Nikolić, čuveni Giga Moravac, koji je preminuo 2.januara u 73.godini, mnogim delima pokazivao je da je ostajao skroman bez obzira na slavu koju je doživljavao.

On se kao sav normalan svet svakodnevno vozio gradskim prevozom, a i na onkologiju je, gde se lečio, išao je svakodnevno koristeći javni prevoz.

“Navikao sam na gradski prevoz, ja sam stara mušterija još od studentskih dana”, rekao je tada proslavljeni glumac, koji je i dok je išao na lečenje, koristio javni gradski prevoz.

“Išao sam stalno na onkologiju. Bože, hvala ti, sad idem samo jednom u šest meseci”, govorio je Nikolić.

Tarzan od Srbije: Čuveni Džoni Vajsmiler je rođen u Banatu, a poslednja želja bila je da mu na sahrani puste tri puta ovu stvar

Ispričao je i da ga prepoznaju i da mu ustaju.

“Jednom sam ušao u pun autobus, kod Slavije, u stvari baš kad onkologije, jedva sam se ugurao na poslednju platformu. Tu je stajao jedan grmalj, okrenuo se i kada me je ugledao pitao: Da dižem ja nekog? Ajde bre majmuni”, ispričao je pred kamerama Ekskluziva na Prvoj TV.

Koliko je veliki čovek bio govori i priča kako je oprostio otičaru.

Pre 37 godina Marko Nikolić bio je žrtva kriminalaca koji si su oteli JAT-ov “boing 727-200” koji je iz Titograda poleteo za Beograd. Tokom leta 2014. velikan glumišta pokazao je svoju veličinu tokom razgovora sa jednim od otmičara koji su 20 časova držali kao taoce 98 putnika i osam članova posade.

Avion kojim je putovao Giga Moravac otet je 26. septembra 1981. godine.

– Otmičari su ušli u Podgorici u avion. Trojica su se prikazala. Jedan je bio potpuno nevin, jer je poznavao otmičara i rekao mu je da hoće da putuje sa njim avionom. Otmičar ga je molio da to ne uradi, ali nije mogao da mu kaže da ima plan da otme avion – pričao je Nikolić u emisiji TV lica na RTS-u.

(VIDEO) Vinetu iz Leskovca: Najveća zvezda u Nemačkoj, Indijanci su ga gledali kao svog junaka, a čak jedan asteroid nosi njegovo ime

Otmičari su pilotu stavili nož pod grlo, i naredili putnicima iz prvih pet redova da sednu pozadi.

– Pošto su putnici iz prvih redova otišli pozadi, tako je ispalo da sam ja sad u prvom redu, što nije bilo prijatno nimalo. Taj osećaj da si otet… a kako si otet kad sediš mirno, nije ti ništa, niko te nije bio, dirao. Otmičari su pilotu stavili nož pod grlo, i naredili putnicima iz prvih pet redova da sednu pozadi – prisećao se Giga Moravac.

Pored Nikolića, među putnicima bili su i poznati glumci Žarko Laušević, Mihailo – Miša Janketić i Marko Nikolić, ceo tim FK Budućnost, estradna zvezda Biljana Petrović, narodni heroji, generali u penziji Milan Šijan i Božo Lazarević. Upravo njih dvojica odigrali su ključnu ulogu u “samospasavanju” putnika na aerodromu u Larnaki na Kipru.

“Boing 727-200” oteo je Borivoje Jelić. Tokom leta 2014. godine Marko Nikolić se susreo sa čovekom koji ga je držao kao taoca 20 časova.

Pamtite je kao služavku u Maratoncima: Prevarili je za čuvenu scenu u kadi, iz filma izbačena još jedna golotonja, a evo kako izgleda u 80. godini

Susret je organizovala ekipa emisije “Dosije”.

– Dobar dan, ja sam Bora Jelić. Baš mi je drago što smo se sreli, da malo popričamo – pozdravio je Borivoje Marka, koji mu je odmah odgovorio:

– A ti si Bora Jelić? Sedi. Pa znaš šta, pravo da ti kažem, meni sad jeste drago, ali onda kada smo se sreli, nije mi bilo baš najdraže – istakao je Nikolić.

– Ja se vama duboko i istinski izvinjavam. To je moglo da se desi bilo kome – naveo je potom Borivoje.

– Znam – rekao je Marko i nastavio:

– Međutim, ja se nisam uplašio posle toga. Ja sam nastavio da letim, a neki su potpuno odustali od letova. Imali su veliki strah – zaključio je glumac.

Marko Nikolić preminuo je u 73. godini života i za sobom ostavio umetnička dela koja će živeti i nakon njega.

(VIDEO) E rođaci! Svi znate naduvanu babu iz filma Rane, ali ne znate da je to majka našeg poznatog glumca

Rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990. godine), zbog kojeg mu je i ostao nadimak Giga Moravac. Proslavio se i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji “Vuk Karadžić”.

(Izvor: kurir.rs)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 3. JANUAR 2019. GODINE: Škorpije izbegavajte situacije koje vas uznemiravaju, Ovnovi imate utisak da vam nedostaju osnovne informacije o novim prilikama na poslovnoj sceni
NAREDNA VESTKosovo spomenuto i u božićnoj poslanici: Patrijarh Irinej uputio Srbima jaku poruku