Home Vesti Kapa dole: Mladenovac nema porodilište, ali srećom ima hrabru medicinsku sestru

Kapa dole: Mladenovac nema porodilište, ali srećom ima hrabru medicinsku sestru

1830
0
Mirjana Brkić

Mirjana Brkić, sa stažom u zdravstvu od čak 36 godina, porodila je pet žena u mladenovačkom Domu zdravlja, za koje nije bilo vremena da se transportuju za Beograd.

Poslednji takav slučaj dogodio se nedavno, kada je mlada mama pred porođajem stigla u Dom zdravlja nadajući se da će da je voze za Beograd. Međutim, vest da je porođaj krenuo i da će morati da se obavi baš tu, porodilju je pogodila kao grom iz vedra neba.

Kapa dole majstore! Nemanja ima sve desetke i nikada nije pao ispit, a pritom redovno pomaže roditeljima na njivi

Krenula je panika šta će biti sa njom i bebom, kako će porođaj proteći, strah da li će sve biti u redu…

Ali, strepnja je trajala samo dok babica Mira stvar nije uzela u svoje ruke. Ova iskusna akušerska sestra je sa doktorom Miškovićem obavila porođaj kao od šale i prelepi dečak došao je na svet baš u Domu zdravlja.

– Kada je stigla, žena je već bila spremna da se porodi. Procena je bila da beba kreće i da ne smemo da čekamo. Majka je bila jako, jako uplašena jer je neuobičajeno da se bilo ko porodi u Domu zdravlja, a i tu smo bili samo lekar i ja – priča Mira za Telegraf.rs.

Ubrzo je pak priskočio u pomoć svako ko je mogao i timskim radom, skromno dodaje Mira, bebica je rođena.

– Majka je bila presrećna, a i svi mi. Njen porođaj mi je ulepšao dan, ma celu godinu! Nekada sam radila u Narodnom frontu i nedostajao mi je taj način rada.Vodim se onom zakletvom bolničarke Florens Najtingel da smo dužni da budemo humani i da je ljubav prema pacijentu najvažnija. Toliko smo opterećeni papirologijom i administracijom da nemamo vremena da se posvetimo pacijentima onoliko koliko bismo hteli – ističe hrabra babica za naš portal.

Sistem tri koverte: Beograđanin otkrio kako sa platom od 42.000 dinara uspeva da uštedi 1.000 evra za tri meseca

Ponosnim roditeljima ovo je treće dete, a tatu je vest dočekala dok je vozio kamion.

– Imaju već sina i ćerku, i žarko su želeli treće dete. Tata je bio na putu kad smo mu javili, pa je žurio kamionom da što pre stigne. Mama razmišlja da sina nazove Mladen, po Mladenovcu, a ja sam joj rekla da može da bude i Marko, po selu Morakovac iz kog dolaze – kroz šalu na kraju govori Mira.

Izvor: Telegraf.rs, Foto: Facebook

PRETHODNA VESTŠta treba raditi na Veliki četvrtak, a šta ne: Ovo su sva narodna verovanja
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 25. APRIL 2019. GODINE: Škorpije prijaće vam aktivan odmor i više sati čvrstog sna, Blizanci nema potrebe da se opterećujete “teškim” mislima