Home Vesti Napustio nas je i Bole Stošić alijas Šljivić i Mačak: Zbog njega...

Napustio nas je i Bole Stošić alijas Šljivić i Mačak: Zbog njega nije glumio u Boljem životu, a ovoj glumici je bio prvi dečko (FOTO+VIDEO)

4164
0
Napustio nas je i Bole Stošić alijas Šljivić i Mačak: Zbog njega nije glumio u Boljem životu, a ovoj glumici je bio prvi dečko (FOTO+VIDEO)

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini posle duge i teške bolesti

Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji “Hiljadu zašto”, a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu “Fantom iz opere” u svom Pozorištu na Terazijama.

Tarzan od Srbije: Čuveni Džoni Vajsmiler je rođen u Banatu, a poslednja želja bila je da mu na sahrani puste tri puta ovu stvar

U poslednjem intervju za Kurir otkrio je da jedino nije igrao u seriji “Bolji život”, iako je bio miljenik pisca Siniše Pavića, jer njegov kolega Miodrag Petrović Čkalja nije hteo da snima s njim.

Bole Stošić tokom karijere samo nije odigrao ulogu u “Boljem životu” i to zbog svađe sa Miodragom Petrovićem Čkaljom.

Pamtite je kao služavku u Maratoncima: Prevarili je za čuvenu scenu u kadi, iz filma izbačena još jedna golotonja, a evo kako izgleda u 80. godini

“U „Boljem životu“ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka”, rekao je u poslednjem intervjuu koji je dao za Kurir.

“Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana”, ispričao je Stošić.

Boletova devojka je bila glumica Jelisaveta Seka Sablić kad su prvi put stali na scenu pozorišta “Boško Buha”.

(Izvor: Kurir, foto: Screenshot Youtube)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 13. DECEMBAR 2018. GODINE: Device potrebno je da razumete nečiju emotivnu slabost, Lavovi partner unosi tople emocije koje vam nedostaju
NAREDNA VESTDanas je Sveti Andrej Prvozvani: Na današnji dan bi trebalo da jedete ovu namirnicu