Home Vesti Nema više debelih vozača autobusa: Novi pravilnik im ne dozvoljava da se...

Nema više debelih vozača autobusa: Novi pravilnik im ne dozvoljava da se ugoje! U suprotnom to može “debelo” da ih košta

1803
0
Nema više debelih vozača autobusa! Novi pravilnik im ne dozvoljava da se ugoje, jer će u suprotnom to

Prepravljanje uniforme zabranjuje, kako stoji u dokumentu, “menjanje oblika, kroja, boje, oznake…”

Pravilnik o uniformi zaposlenih JKP GSP “Beograd” izazvao je velike polemike u javnosti i to određeni deo, koji se tiče “uniformisanja” zaposlenih. Glavna stavka je bila svota novca izdvojena u tu svrhu.

U pravilniku tačno stoji na koji način treba da se nose uniforme, tako da je njen način korišćenja stogo propisan. Ipak, kada pročitate pravilnik, razumećete sa kakvim se potencijalnim problemom suočavaju zaposleni u pomenutom preduzeću.

(FOTO) On je poseban vozač GSP-a: Kada ga putnici vide potpuno im je jasno zašto

U pravilniku jasno stoji da se “uniforma ne sme nikako prepravljati i menjati čitave dve godine”, što je njen rok trajanja, a ta činjenica je već izazvala reakcije radnika jer ako hipotetički neko od njih bude želeo da se ugoji ili možda zbog zdravstvenih problema smrša, moraće da nosi uniformu koja mu ne odgovara.

Prepravljanje uniforme zabranjuje, kako stoji u dokumentu, “menjanje oblika, kroja, boje, oznake…” Mnogima nije jasno da li je zapravo zabranjeno malo “prekrojiti” uniformu.

Razbole se lisica, suši se ko grana: Vozač GSP pustio pesmicu preko zvučnika kako bi umirio rasplakalu bebu

Naime, najproblematičniji deo tiče se člana 14. ovog pravilnika, kojim je propisano da “ukoliko u roku trajanja uniforme, korisniku prestane radni odnos u JKP GSP “Beograd” na osnovu pisanog sporazuma sa poslodavcem, otkazom ugovora o radu od strane zaposlenog ili otkazom ugovora o radu od strane poslodavca, korisnik zadržava uniformu, ali je dužan da isplati deo iznosa njene nabavne vrednosti uvećane za PDV, srazmerno preostalom roku trajanja”.

Uniforma košta oko 40.000 dinara, pa su radnici već izrazili negodovanje na društvenim mrežama.

Ako gledamo na stvari sa pozitivnije strane, možemo zaključiti da u GSP-u više neće biti vozača sa viškom kilograma, što će možda uticati i na njihovo zdravlje.

(Izvor:Espreso, foto: Pixabay, Printscreen facebook)

PRETHODNA VESTPravila božićnog posta: Kojim danima se posti na vodi, a kojim danima se jede riba
NAREDNA VEST(FOTO) Srbi likuju, Albanci besne: Kako je engleski novinar tvitom najavio grupu sa lažnom državom