Home Vesti Nije teško biti fin: Žena dobila cedulju od konduktera u prevozu, ostala...

Nije teško biti fin: Žena dobila cedulju od konduktera u prevozu, ostala u šoku kada je pročitala šta piše

1729
0

Mali gestovi dovoljni su da nekom ulepšaju dan i da dokažu da ljudi nisu toliko hladni koliko nam se čini

Pravi primer je potez jednog konduktera iz gradskog prevoza u Novom Sadu kojim je obradovao ženu sa petogodišnjom devojčicom.

Da nije sve oko nas surovi kapitalizam i da ne mora sve da se vrti oko novca, pokazao je kada joj je u prolazu bacio papirić sa porukom.

Gest koji vraća veru u ljude: Lekar iz Kliničkog centra u Nišu godinama je radio nešto što je sada oduševilo Srbiju!

Ona je potom prepričala čitav događaj na Fejsbuku objašnjavajući kako ne može da veruje šta joj se dogodilo:

– Pre par sedmica vodila sam bratanicu od pet i po godina kući iz Novog Sada, međumesnim autobusom. Ubeđena da kartu plaćaju deca od školskog uzrasta, nisam ni pitala da li treba da platim za nju ili ne. Negde na pola puta, kondukter mi je u prolazu bacio papirić na kome je pisalo: “U slučaju da uđe kontrola, devojčica nije napunila četiri godine. Hvala!”

Razbole se lisica, suši se ko grana: Vozač GSP pustio pesmicu preko zvučnika kako bi umirio rasplakalu bebu

Njegovo malo, nekome je bilo mnogo. Malo ljudskosti, a tako mnogo sreće:

– Pri izlasku iz autobusa izvinila sam se kondukteru jer nisam pitala da li treba i za nju da platimo kartu, na šta se on samo osmehnuo i rekao: “Nema problema, sve najbolje!” – zaključila je žena na Fejsbuku.

(Facebook, Pixabay)

PRETHODNA VESTBio je heroj, a završio kao sažaljevan slučaj: Srpski seljak kojem su se divili francuski generali posle rata molio je za koricu hleba
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 17. NOVEMBAR 2018. GODINE: Rakovi stalo vam je da se dokazujete kroz različite poslovne izazove, Device potreban vam je dobar emotivni podsticaj ili osoba koja može da razume vaše ideje