Home Vesti Svaki put kad čujem reč “izbori”: Peglani listići, crni džipovi bez tablica,...

Svaki put kad čujem reč “izbori”: Peglani listići, crni džipovi bez tablica, bugarski vozovi…

1922
0

I nije daleko od istine

Vojislav Antonić, pronalazač i novinar, tvorac legendarnog domaćeg računara “Galaksija”, dan pre 65. rođendana napustio je zemlju pošto je dobio posao u SAD.

“Period devedesetih bio je strašan, ali smo tada makar imali nadu da će se stvar promeniti kada Miloševićevoj autokratiji dođe neizbežan kraj. Čemu sada da se nadamo? Istina, sad se nešto jasnije vidi kraj Vučićeve tiranije, ali šta je sledeće? Pored ovakvog naroda, svaka vlast će se pretvoriti u ono što vodi državu ka besmislu”, kazao je Antonić.

Antonić je možda kilometrima daleko od Srbije, ali s posebnom pažnjom prati šta se dešava u rođenoj zemlji. Njegov tvit na temu najavljenih izbora zapalio je društvene mreže.

Svaki put kad čujem reč “izbori”, pred oči mi izlaze:
-Peglani listići
-Crni džipovi bez tablica
-Bugarski vozovi
-Skupovi plaćeni iz budžeta
-Spiskovi sa mrtvim glasačima
-Uzurpirani mediji
-Ucenjeni glasači
-Pretnje, batinanja i ubistva
-Stotine autobusa i hiljade sendviča…

Zbog čega je napustio Srbiju, između ostalog, najbolje oslikava i ova njegova izjava.

– Ako radite neprestano, bez pauze i odmora, a u isto vreme jedva pokrivate osnovne životne potrebe, onda nešto morate da menjate – smatra Antonić, i naglašava da je to njegova poruka mladim informatičarima u Srbiji.

PRETHODNA VEST(VIDEO) Životni put najpopularnijeg penzionera u regionu: Prvi maneken u Jugi, gledali ste ga u mnogim reklamama, decenijama radio u Telekomu, a ovo su njegova 3 saveta za bolji život
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 23. JANUAR 2019. GODINE: Rakovi bez obzira na veliku upornost, ne možete da nametnete svoja praktična rešenja, Vage emotivna afirmacija u vama pokreće novu snagu