Home Vesti (VIDEO) Životni put najpopularnijeg penzionera u regionu: Prvi maneken u Jugi, gledali...

(VIDEO) Životni put najpopularnijeg penzionera u regionu: Prvi maneken u Jugi, gledali ste ga u mnogim reklamama, decenijama radio u Telekomu, a ovo su njegova 3 saveta za bolji život

3626
0

Trenutno najpopularniji penzioner u regionu, Toni, svojom izjavom o zdravlju i životu u opšte zapalio je društvene mreže u celom regionu

Njegova video anketa za hrvatski N1 u kom objašnjava kako grip ne postoji uz upečatljivi komentar: “Sramota, penzioneri su uništili zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga, sve me boli… Vežbaj, p..a ti materina!”, za manje od 24 sata prikupio je više od 270.000 pregleda na Jutjubu, a ta je brojka još veća na društvenim mrežama.

(VIDEO) Čiča objasnio problem s penzionerima: Boli me ruka, boli me noga… Vežbaj p… ti materina!

Jutarnji list porazgovarao je sa ovim Zagrepčaninom i otkrio nam da je rodom iz Albanije, a u Zagreb je došao 1960. godine nakon što se vratio iz vojske. Najpre je radio u Hrvatskom telekomu i priključivao domaćinstva na telefonsku mrežu. Bio je, kaže, i prvi maneken u Jugoslaviji. Radio je reklame za Varteks, Kamensko, reklamirao hranu, piće… U braku je 55 godina, ima sina i unuka. Tvrdi da je ljubav najvažnija na svetu.

Sada ima 82 godine i dao nam je nekoliko važnih životnih lekcija i saveta.

VEŽBANJE
Kad se ujutru digneš, odmah vežbaš u krevetu. Malo nogama, rukama, da se razgibaš. Drugo, ustaješ i ideš u kupatilo, skidaš se go do pasa i hladnom vodom umiješ celo telo. Potom se obučeš i ideš na trening, da vežbaš. Ne treba samo hodati, nego treba trčati, skakati, raditi na spravama, štrikovima, gore-dole, ma sve!

MEDITACIJA I PRIRODA
Otkad sam u penziji, otkrio sam da mogu da vežbam i umom. Legnem i pustim da mi um trenira telo. U tim trenucima osetim kako mi svaki mišić radi. No, ne sme se zanemariti i boravak u prirodi. Meditacija u šumi, među cvećem i patkama uz jezero, to ti daje dug život, jer svi mi imamo dušu. Svaka travka, svako drvo, svaka muva, sve to ima dušu, i to treba poštovati.

NAVIKE
Svako bi trebalo da jede šta mu duša poželi. Nema smisla ograničavati se… Nikad cigarete, a kada je reč o alkoholu, mala rakija svako jutro. I po koje pivo tu i tamo.

I smrt je sastavni deo života. Toni tačno zna kako želi da napusti ovaj svet.

“Umro je u jednom danu, i to je način na koji i ja želim otići. Bez nekih cevčica u vratu pa da ležim mesecima u bolnici. Samo neka jedan dan dođe smrt po mene i neka me odvede. I ja ću biti najsrećniji”, zaključio je Toni.

(Izvor: bizlife.rs)

PRETHODNA VESTPROSLAVA SVETOG JOVANA POŠLA PO ZLU: Popio 4 litre rakije, pretukao kumove, policiju, a kod istražnog sudije branio se rečima da ih mnogo voli
NAREDNA VESTSvaki put kad čujem reč “izbori”: Peglani listići, crni džipovi bez tablica, bugarski vozovi…