Home Običaji Tamjan tera zlo iz kuće: Pratite ova 3 koraka i rešićete se...

Tamjan tera zlo iz kuće: Pratite ova 3 koraka i rešićete se negativne energije!

3188
0
Tamjan tera zlo iz kuće: Pratite ova 3 koraka i rešićete se negativne energije!

Mir u glavi znači mir u kući. Sprovedite ovaj jednostavan postupak svaki put kad osećate da ne možete dalje

Ukoliko ovih dana osećate nemir i negativnu energiju koja vas okružuje i guši vreme je da preduzmete nešto po tom pitanju. Stari provereni metod da od sebe, ali i iz kuće oterate negativnu energiju je da upalite tamjan, da okadite kuću, zapalite sveću i prekrstite se.

Kada se tamjan topi na žeravici, kolutovi dima dižu se ka plafonu šireći svoj prijatni miris. To podizanje dima ka plafonu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Tako mali, a tako jak: Niste ni svesni koliko je tamjan moćan i šta sve leči

Kako biste se rešili negativne energije i loše sreće, pratite ova tri koraka:

1. Okadite kuću

Kroz celu istoriju čovečanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom lečenja raznih bolesti. U aromaterapiji, tamjan se koristi za ublažavanje i lečenje depresije, histerije, stresa i napetosti.

Smatra se da inhaliranjem ili jednostavnim udisanjem tamjana možemo ublažiti probleme sa disanjem kao što su: alergije,astma, bronhitis, sinusitis, prehlade itd.

Veoma je bitno da kada zapalite tamjan sa njim prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma. Bitno je da vam kuća pri tome bude pospremljena i da se vi nakon toga istuširate kako bi sa sebe sprali negativnu energiju. Ovaj ritual možete ponavljati kada god osetite potrebu za tim.

Poznata je činjenica da tamjan ubija bakterije u vazduhu i da ta “sterilna sredina”, bez bakterija, traje i do mesec dana.

2. Zapalite voštanu sveću u kući

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu sveću. Njen plamen će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću. Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite sveću i da svoj bol pošaljete preko plamena sveće. Sa tim ćete uspeti da odagnate baram deo problema koji vas pritiska.

Tradicionalno i prema običajima: Ovako se pravilno slavi slava

Stari Egipćani su verovali da jednostavno gledanje u plamen sveće pomaže običnom čoveku da se poveže sa Bogom i da će mu Bog pri tome pomoći i zaštiti ga.

3. Prekrstite se

Ruski naučnicu su nedavno izneli fascinantna istraživanja prema kojima su otkrili da svi mikrobi nestaju iz vode ako se ona prekrsti. Naučnici su ustanovili da voda menja svoju strukturu, postaje “čistija” onaj momenat kada se nad njom pročita molitva “Oče naš” i kada se voda prekrsti.

Delovanje časnog krsta na telo čoveka ima isto fascinatnu moć. Naime, isto istraživanje sprovedeno u Moskvi, u laboratoriji medicinsko-bioloških tehnologija “NII”, otkrilo je da kada se čovek prekrsti on postaje znatno smireniji i vaća istinski duševni mir.

Stoga na vama je samo da odvojite par minuta, isključite kompjuter, telefon i televizor i izvršite ova tri jednostavna rituala. Negativna energija u kući će se znatno smanjiti, a vi ćete biti dosta smireniji.

(Izvor: Stil; Foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 14. NOVEMBAR 2018. GODINE: Bikovi sve što činite treba da vas afirmiše na različitim stranama, Rakovi važno je da smanjite psihičku napetost ili nervozu
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 15. NOVEMBAR 2018. GODINE: Bikovi planirajte susret sa bliskom osobom koja vas podstiče na pozitivno razmišljanje, Device postoje saradnici koji nemaju dovoljno sluha za vaše ideje, ali ne treba previše da se uzbuđujete