Home Vesti Uništio je Stefanu život samo zato što se dopisivao sa njegovom bivšom...

Uništio je Stefanu život samo zato što se dopisivao sa njegovom bivšom devojkom: Čudom preživeo strašne povrede i sada uči sve iz početka

1470
0
Uništio je Stefanu život samo zato što se dopisivao sa njegovom bivšom devojkom: Čudom preživeo strašne povrede i sada uči život iz početka
Uništio je Stefanu život samo zato što se dopisivao sa njegovom bivšom devojkom: Čudom preživeo strašne povrede i sada uči život iz početka

Tek nakon tri i po meseca izašao je i iz kome

Stefanova priča je veoma tužna, ali herojska. Njegova hrabrost i borba kroz koju prolazi njegova porodica zaslužuju podršku svih nas. On je zbog tuđe obesti pretvoren u invalida i morao je da uči sve ispočetka.

Stefan Jovanović je pre pet godina krvnički pretučen bejzbol palicom u Kragujevcu. Mladić je čudom preživeo strašne povrede i sada uči život iz početka. Tada ga je, u kafiću preko puta Politehničke škole, mučki i krvnički napao sugrađanin Darko Radivojević, zajedno sa pomagačem Nikolom Šitom.

Srbin zbog pice napravio haos u Kambodži: Hteo da zapali restoran jer nisu hteli da ga usluže

Radivojević je, dok je Šito sprečavao druge prisutne da pomognu, bezdušno, s leđa, bejzbol palicom nekoliko puta udario Stefana. Dva udarca u glavu od sportiste su u trenutku napravili invalida, koji se i dan-danas oporavlja. Razlog je bio bezazlen. Stefan se dopisivao preko Fejsbuka s devojkom koja se nekada zabavljala s Radivojevićem.

Mladić je čudom preživeo strašne povrede. Nakon tri i po meseca izašao je i iz kome.

– Naš sin je bio kao biljka. I kada je izašao iz kome posle tri i po meseca, sve je morao od početka da uči. Da ponovo govori, da hoda, pokreće ruke, noge. Retko ko je i prognozirao da će da preživi – kažu njegovi roditelji.

Njegovo lečenje, međutim, skupo košta.

Nebojša, otac je na birou, a majka Miroslava nigde ne radi i pet godina 24 sata je uz sina, koji samostalno ne može da se kreće dalje od kapije u dvorištu. Ćerka Una je morala četiri godine da bude kod bake u Novom Sadu. Za preskupo lečenje ni sami ne znaju kako se snalaze. Prava na banju više nemaju, a treba i trebalo je plaćati logopede, fizioterapute, odlaske u Beograd, Niš.

Greškom bolnice proglašen mrtav i sada ispašta kao niko: Gde god da odem kažu pa vi ste pokojnik

Jedan od ciljeva je i da se mladiću vrati vid. Jovanovići sada po četvrti put idu u Rusiju kod čuvenog doktora Ernsta Muldaševa u grad Ufa, blizu granice sa Kazahstanom, u nadi da će Stefan povratiti vid. Jedan odlazak košta oko četiri hiljade evra.

(Izvor: Kurir; foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTMožda niste znali da ovako nešto postoji: Ovo je grad koji svakako zaslužuje epitet “Grad mostova”
NAREDNA VEST“Kaljava banja” kod Beograda mami i Amerikance: Leči mnoge bolesti, a ulaz besplatan