Home Istorija (VIDEO) SRBI SU ČUDESAN I PONOSAN NAROD: Amerikanac razbija predrasude o našim...

(VIDEO) SRBI SU ČUDESAN I PONOSAN NAROD: Amerikanac razbija predrasude o našim ljudima i našoj zemlji

4126
0
Džonotan Leg

Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija “Put kojim se ređe ide” emituje na američkom kanalu Travel channel, nedavno je na Jutjubu objavio video snimak u kome je Amerikancima odgovarao na pitanja o Srbiji i Srbima.

Za razliku od uobičajenih predstava u Zapadnim medijima, po kojima smo neretko prikazani onakvim kakvi nismo zaista, ovaj voditelj odlučio je da bude objektivan i prikaže pravu sliku Srbije i našeg naroda, baš onakvu kakvu oni zaslužuju.

Naime, Leg za Srbe i Srbiju ima samo reči hvale, pa Srbe naziva “čudesnim i ponosnim narodom”, dok za dame iz Srbije konstatuje da su “prelepe i da se oblače sa stilom”.

U MENI TEČE SRPSKA KRV! Prelepa Putinova tužiteljka otkrila da su joj preci Srbi

Odgovarajući na pitanja svojih američkih pratilaca, on im je između ostalog objasnio da je Srbija mala zemlja, ali zemlja koja je pretprela mnogobrojne ratove.

– Pošto se nalazi između Istoka i Zapada, mnogi su želeli ovu zemlju, i Srbi su se dugo borili da zadrže ovu zemlju svojom – objašnjava on.

Američke pratioce na društvenim mrežama Leg je upoznao i sa tim da su Srbi u ogromnoj većini pravoslavni hrišćani, kao i da koriste dva pisma: ćirilicu i latinicu.

OVO SVAKI SRBIN MORA DA ZNA: Evo kako je nastala himna “Bože pravde”

– Crkva iza mene je najveća pravoslavna crkva – kaže on u video snimku pokazujući na hram Svetog Save.

Kada je reč o srpskim sportistima, i to je oblast koju je ovaj voditelj dobro proučio, pa mu Novak Đoković ili Vlade Divac, nisu imena koja su nepoznata.

– Srbija je odlična u košarci, u vaterpolu, tenisu – priznaje ovaj Amerikanac.

SMRDIĆ, BA, MOZGOVO, SVINJAREVO: Ovo su najneobičnija imena srpskih sela

Odgovarajući na pitanja o tome kako se Srbi oblače, kakve ljubimce imaju i koja su uobičajena prezimena u Srbiji, on konstatuje:

– Srbi su veoma privlačan narod. Veoma su visoki. Dame su ovde prelepe. Nikada ne srećete predebele ljude. Mnogo šetaju, mnogo vežbaju. Što se tiče ljubimaca, tu stvar stoji kao i u Americi. I u Srbiji ljudi imaju pse ili mačke, mada ih ne drže često u kućama u toj meri kao u SAD. A što se tiče prezimena – ogromna većina se završava na “ić” – kaže između ostalog on.

 

PRETHODNA VESTSMRDIĆ, BA, MOZGOVO, SVINJAREVO: Ovo su najneobičnija imena srpskih sela
NAREDNA VESTNERASKIDIVE VEZE SRBA I RUSA: Čukundeda Putinovog saradnika je sahranjen u Vojvodini