Home Vesti (VIDEO) Stranci animiranim filmom prikazali Kosovsku bitku: Ovako je tekla odlučna borba...

(VIDEO) Stranci animiranim filmom prikazali Kosovsku bitku: Ovako je tekla odlučna borba Srba i Turaka na Vidovdan!

2767
0
(VIDEO) Stranci animiranim filmom prikazali Kosovsku bitku: Ovako je tekla odlučna borba Srba i Turaka na Vidovdan!
(VIDEO)

Otomanska imperija bila je u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi

Kosovska bitka, koja se zbila 15. juna 1389. godine na Vidovdan, jedna je od najvećih bitaka odigranih na našem prostoru, koja je preokrenula tokove srpske istorije.

O ishodu sukoba Srpske zemlje i Otomanskog carstva do današnjih dana se vodi polemika, a Jutjub kanal “Kings and Generals” rešio je da postavi animirani prikaz ovog boja.

Kada je Srbija stala na stranu Turaka protiv Hrišćana: Bitka kod Nikopolja 7 godina posle Kosova – naša najveća bruka i sramota!

U uvodnom objašnjenju snimka stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

– Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnoog potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

Pogledajte snimak koji prikazuje bitku:

(Izvor: Espreso.rs)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Tajna čuvenog pištolja TT: Kako je Rusija za samo 2 godine dobila oružje za sve ratove
NAREDNA VESTAko imate ovih 10 dinara, odmah ih možete zameniti za 8.000 evra!